Maddes Bokhylla

"Innan helgen är över" av Kerstin L Hahn

Publicerad 2016-11-01 08:28:03 i Allmänt,

 
Titel: Innan helgen är över 
Författare: Kristina L Hahn
Förlag: Rabén & Sjögren
Sidor: 232 sidor
Utgivningsår: 2016
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling:
 
Har ni tänkt på en sak förresten? säger Herman. Vi är tre ungdomar på väg till en sommarstuga på landet. Ensamma. Det är som en skräckfilm. Vem vet vad som väntar oss. Han gör en konstpaus och kastar en blick över axeln för att kolla att Stella lyssnar innan han fortsätter: Innan helgen är över kommer vi att vara döda. 

Stella är på väg till landet med sin syster Jorun och hennes kille Herman. Det är helgen innan Stella ska börja nian. På vägen dit ser de någon stå på vägen och sekunden senare dunsar den svartklädda figuren mot bilen, upp över taket och hamnar i diket Tjejerna vill ringa ambulansen men Herman drar in dem i bilen igen. De kör vidare. I ett slag förvandlas helgen till något helt annat än de planerat.

Bilden av figuren i vägkanten är ständigt på Stellas näthinna. Och plötsligt dyker han upp utanför stugan. Och i havet. Fast det kan väl inte vara han? Han ligger ju i koma på sjukhuset.
 
Recension:

Min första tanke när jag läste var att den här boken kommer vara precis som skräck filmerna "Jag vet vad du gjorde förra sommaren" och visst hur det skulle sluta. Men jag hade fel, boken fick en helt annan vändning, men den hade vissa likheter från filmen som gav den där lilla extra spänningen som gjorde att man inte kunde lägga ifrån sig boken vid vissa stunder. Boken passar inte i kategorin skräck då den handlar mest om skuld och hemligheter vilket passar mer i kategorin spänning.

Boken började bra och spännande, sen blev det segt i mitten men hade ändå vissa spännande kapitel då och då. Visst fanns det vissa skrämmande kapitel när en person som rör deras hemlighet dyker upp och skrämmer upp dem tre. Det blev mer spännande efter halva boken mot slutet när det började eskalera med Herman, Joruns pojkvän, han blir mer kontrollerade och aggressivare mot Stella och Jorun när deras hemlighet hotades att avslöjas. Vilket Stella får uppleva mer och mer, hon inser till slut att hon och Jorun måste till slut rymma från Hermans kontrollerande och hotande och berätta deras hemlighet till någon för att få slut på allting.

Boken är inte jätte bra men ändå helt okej att läsa då det var spännande att se vad en hemsk hemlighet kan göra mot vissa personer på olika sätt, som att bli aggressiv och göra allt för att dölja sanningen eller att få dålig samvete men inte våga berätta för någon. Jag hade önskat att det var mer skräck relaterat då bokomslaget verkade visa att innehållet var det, men jag kan rekommendera boken om ni vill läsa en spännande och dramatisk bok med hemligheter och skulder.

Tack till Rabén & Sjögren för recensionexemplaret! 

 

Jag ger "Innan helgen är över" betyg 3 av 5 poäng! 

Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus! 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela