Maddes Bokhylla

"Fantastic beasts and where to find them"

Publicerad 2017-01-21 06:40:00 i Allmänt,

 
Titel: Fantastiska vidunder och var man hittar dem
Genre: Spänning, fantasy 
Regissör: David Yates
Längd: 2 timmar, 13 minuter
Åldersgräns: 11 år 
Release datum: 2016
Skådespelare: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Colin Farrell, Katherine Waterstone, Ron Peroman, Samantha Morton, Gemma Chan och Jon Voight
 
Handling: 
 
Under ett uppdrag att dokumentera magiska varelser anländer magizoologen Newt Scamander till New York. Där ställer några förrymda vidunder som var i professor Scamanders vård och den besvärlige mugglaren Jacob Kowalski till problem som allvarligt kan påverka både trollkarlarnas och mugglarnas värld.
 
Fantastiska vidunder och var man hittar dem är skriven av J.K Rowling, författaren till böckerna om Harry Potter. Historien, som utspelar sig sjuttio år före Harry Potters äventyr, bygger på den bok av Professor Scamander som är obligatorisk läsning för alla förstårselever på Hogwarts.
 
Recension:
 
Jag hade längtat så länge på att se "Fantastic beasts and where to find them" sen när man släppte nyheten om att man skulle göra film av boken som J.K Rowling har skrivit. Jag hade väldigt höga förväntningar på filmen och hoppades på att den skulle va riktigt bra! 
 
Newt Scamander anländer till New York, med sin resväska med magiska varelser, där historien börjar 
 
Häxsystrarna Tina och Queenie som hjälper till Newt med att hitta hans magiska varelser som har rymt från Newts resväska.
 
Filmens handling var bra och spännande fast det hade sina delar där man inte riktigt förstod och väldigt många frågor som dök upp som man ville ha svar på. Jag antar att jag får läsa den nya boken som J.K Rowling har skrivit om själva filmen men eftersom det är ett manuskript så tror jag knappast att jag får svar där. Får diskutera mina funderingar angående om Credence i diskutionsgrupperna för Harry Potter och se vad de andra tror och tänker!
 
En charmig varelse som kallas för "Niffler", som försöker agera som en skyltdocka i en smyckesaffär men inte lyckades övertyga Newt.
 
Jag älskade varelserna som fanns i filmen. en speciell varelse som kallas för "Niffler" var så charmig och rolig och gav många roliga scener med Newt. Jag gillade även specialeffekterna som gav där det extra speciella i filmen, jag speciellt gillade magin i filmen vilket såg så äkta och verklighetstrogen ut. Skådespelarna var förvånade bra, Eddie som spelar Newt gav en bra skådespeleri fick mig intrycket att han var en äkta Newt Scamander. Men det var en skådespelare som fick mig att tycka om speciellt mycket och det var Dan Fogler som spelar mugglaren Jacob Kowalski, han gav många roliga scener och härliga skratt.
 
Newt presenterar sina magiska varelser för mugglaren Jacob
 
Trolldomsministriet i Amerika möter Newt för första gången.
 
Trots filmen var bra så var jag lite osäker på hur Amerikas trollkarlsvärld var på den tiden. Kändes lite allt för modernt men det kan vara  för att det just är speciellt i deras värld. Jag hade svårt att tro att det är samma värld som Harry Potters värld. Jag älskade Harry Potters värld med den gammeldagsa värld de hade, med gamla kläder, inredning och mycket mer. Den amerikanska versionen är mer modernare fast det var sjuttio år innan Harry Potter vilket var svårt att tro. Men som sagt det kan vara just för det är Amerika och inte England. Vem vet, det kanske blir i England i de andra filmerna och tillbaka till de ganmeldagsa. Jag tyckte ändå mycket om filmen trots den stora skillnaden och ser väldigt fram emot de kommande filmerna, speciell då Johnny Depp som spelar Grindewald kommer vara med mer i filmerna! 
 
Jag ger "Fantastic Beasts and Where to Find them" betyg 4 av 5
 
Filmen kan just nu förbokas hos Cdon
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela