Maddes Bokhylla

"Ur nattens mörker" av Caroline Hurtig

Publicerad 2016-12-14 19:26:00 i Allmänt,

Titel: Ur nattens mörker 
Författare: Caroline Hurtig
Serie: Själarnas öde - bok tre
Förlag: Seraf Förlag
Sidor: 546 sidor
Utgivningsår: 2015
 
Spoilers förekommer!
 
Handling:
 
Vilda är kvar i människornas värld och trots att längtan hem är stor, har hon lyckats skapa sig ett nytt liv med nya vänner. Vänner som börjar gräva allt djupare i hennes hemligheter och kräver svar om vem hon är och var hon kommer ifrån …

Vilja saknar sin syster men har ägnat tio år att återställa landet bortom bergen till vad det en gång var. Hon njuter av lugnet i dimensionen men inser snart att något är i görningen i demonernas berg. Har friden bara varit inbillad? 

Tristan slåss mot sin förbannelse och gör allt för att hålla effekterna av den på avstånd. Han sjunker djupare och djupare ner i en avgrund han inte har kraft nog att ta sig upp ifrån. Men det kanske finns någon som kan rädda honom…
 
Recension:
 
Serien fortsätter! Den här boken är väldigt mörk och dyster då många hemska saker sker men även sorgliga. Men trots det så fanns det en del ljusglimtar i berättelsen. Jag gillade verkligen att följa Tristan som bär på gåvan av odödligheten. I början gillade jag inte hans beteende mot kvinnor men när han träffar Vildas vän Emma från människovärlden så kunde jag inte låta bli att skratta åt deras gnabb och bråk som bröt ut mellan dem två! Föll pladask för de två och deras hatkärlek till varandra!
 
Jag blev imponerad över att boken är skrivet på ett rysligt spännande sätt som gör det omöjligt att sluta läsa! Att boken dessutom var tjock var bara ett plus, desto mer att läsa! Att få följa den mörka kampen mot demonerna när Vilja och Vilda blir kidnappade av den högste demonen får en sitta med gåshud och spänd på vad som skulle hända härnäst! 
 
Trots att det slutade väl så blev det en sorglig slut för Tristans kärlek Emma som blev dödad på grund av avundsjuka, att läsa Tristans sorg gjorde ont i en och man önskade att det inte slutade så. Men förhoppningsvis så får Tristan sin kärlek igen när Emmas själ återfödds i ett nytt kropp. 
 
Man får även en chockande överraskning när man upptäcker att Vilda är gravid vilket kan ta hennes liv då barnet är en delvis demon. Det slutade vid den överraskningen vilket gjorde mig så ivrigt spänd inför nästa bok! Förhoppningsvis kommer boken ut snart så jag kan få veta vad som kommer hända med Vilda och den kommande barnet! Spännande och se hur det kommer fortsätta! 
 
Ännu en gång är jag imponerad! Caroline har levererat bok efter bok med vackra miljöer, passionerade händelser och rysligt spännande action med många fina och härliga karaktärer. Jag har verkligen fallit pladask för serien "Själarnas öden" och just den serien kommer alltid va högst upp min favorit bok serie lista. Caroline Hurtig är nu officiellt en av mina favorit författare! 

 Tack till Seraf Förlag för recensionsexemplar! 
 
Jag ger boken "Ur nattens mörker" av Caroline Hurtig betyg 5 av 5
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela