Maddes Bokhylla

"Sveket" av Ursula Poznanski

Publicerad 2016-10-26 09:52:17 i Allmänt,

 
 
Titel: Sveket
Författare: Ursula Poznanski
Förlag: Opal Förlag
Sidor: 430 sidor
Utgivningsår: 2014
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling:
 
Vad gör du när ditt liv vänds ut och in? När ditt skyddade liv i sfären tar slut för att du hör ditt namn räknas upp bland de som måste dödas. Desom ska dödas för att en konspiration hotar hela sfärsystemet. En konspiration du aldrig hört talas om.
Världen i sfärerna är perfekt och rättvis. Ria och de andra studenterna arbetar disciplinerat för att vidareutveckla denna värld och för att förbättra för klanerna som lever utanför i kyla och svält.
Det tror de i alla fall.
När Ria tillsammans med fem andra studenter beskylls för att vara del i en konspiration faller deras värld i bitar. De flyr, svikna, förföljda och utlämnade åt ödet. Utanför sfärerna hotas deras liv inte bara av kyla, svält och illasinnade klaner, utan även av sfärernas verkställare. Varför är det så viktigt att de dör?
 
Recension:
 
När jag började boken så var jag osäker på vad jag tyckte om själva berättelsen. Den har en bra idé och bra innehåll men trots det så kändes det ganska platt och händelselös. Kan vara för att det är första boken och det kommer hända mer i nästa bok, förhoppningsvis!

Jag gillade huvudkaraktären Ria som liknar många modiga karaktärer i bokvärlden som Tris från Divergent som ett exempel. Det finns en del likheter mellan de två då de är tystlåtna och rädda i början men utvecklas till modiga och starka tjejer som gör böckerna mer spännande. Men jag hoppas inte det blir lika dåligt som Allegiant, den tredje och sista boken i Divergent serien.

Ria är på rymmen med sin pojkvän och flera andra från sfärerna men det känns som hon växer ifrån gruppen och blir mer som primerna och börjar utveckla relationer med dem. Som jag ser det verkar det finnas ett litet något mellan henne och primen som står på tur att bli ledare i primernas klan, eller har jag fel? Känns så svårt att tyda något i boken då man blir så osäker på vissa saker och ting i berättelsen.

Jag säger inte att boken är jätte dålig, det gick att läsa och jag gillade att följa berättelsen och veta vad som hände. Boken hade en del spännande inslag som gjorde att man ville ändå fortsätta läsa trots att det var lite platt. Jag kommer nog ändå vilja läsa nästa bok och veta vad som händer härnäst. Jag hoppas bara att det blir bättre och spännande, ska däremot inte ha för höga förhoppningar.

Tack till Opal Förlag för recensionsexemplar!

Jag ger "Sveket" av Ursula Poznanski betyg 3 av 5

Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela