Maddes Bokhylla

"Kvinnan i Klippan" av Annika Banfield

Publicerad 2016-09-08 14:21:51 i Allmänt,

 
Titel: Kvinnan i Klippan
Författare: Annika Banfield
Förlag: L.C Förlag ( Löv Craig förlag)
Sidor: 377 sidor
Utgivningsår: 2016
 
Spoilers kan förekomma! 
 
Handling:
 
Malins lilla son Loke håller på att dö och läkarna står maktlösa. Förtvivlad återvänder hon till sitt föräldrahem i Bohusläns skärgård för att söka efter svar och det är där hon möter Minya, kvinnan från forntiden. Plötsligt får hon höra gamla sagor, mytologi och sägnen om dessa Gåvor, alltihopa låter alldeles galet men Malin tvingas tro på det när hon ser allt tydligare spår i sin lilla son. Men det blir nästan för mycket när denna Gåva blir verkligare och verkligare, och kommer allt närmre vardagslivet som hon kämpar för att leva kvar i.
 
Malin måste bryta den förbannelse som inplanterats i hällarna, hon måste väcka det som sovit i klipporna i över tretusen år och därmed måste hon också stå öga mot öga med Ondskan. Men hur långt är en mor beredd att gå för att rädda sitt barn? Malin dras in i en värld fylld av ceremonier och ritualer, av gudar och gudinnor och av magiska symboler inristade i klipporna. Allt har en koppling till det mystiska folket som en gång befolkade Bohus Malmön och till bronsålderns mäktiga altare vid Tanum. Slutligen står Malin öga mot öga med döden och en kamp mellan gott och ont ställer allting på sin spets. En roman om bronsålderns mystik, om hemlighetsfulla budskap som karvats av våra förfäder och om kampen mellan ljus och mörker. Men framförallt en hyllning till den gränslösa kärleken och till Moder Jord.
 
Mina kommentarer: 
 
En spännande och mystiskt bok som jag fastnade för efter några kapitel, jag kunde verkligen inte sluta läsa! Spänningen var alltid på topp under Malins resa mot sanningen bakom Lokes sjukdom och kvinnan i klippan som hon hör skrika på nätterna. Många hemligheter dyker upp under berättelsens gång och sanningen är för chockerande för Malin då svaret finns långt bak i tiden till en kvinna som heter Minya där ¨gåvan¨ har en stor del i berättelsen.
 
Det var som en pussel som man skulle lägga ihop när man fick läsa olika personers berättelser om ¨gåvan¨ och Malins kamp mot sanningen bakom Lokes sjukdom och kvinnan i klippan. Man fastnade verkligen för berättelsen och man bara tvungen att fortsätta att läsa och veta hur det slutade! Det var en hel del mytologi och nordiska gudar i berättelsen som var riktigt intressant att läsa om och man fick även lära sig något nytt samtidigt.
 
Jag gillade den historiska delen i berättelsen och att boken började med ett mysterium där man får följa Malins kamp när hon försöker ta reda på sanningen. Spänningen var alltid på topp och det var helt omöjligt att sluta läsa! Riktigt intressant också med mytologi och nordiska gudar i berättelsen, mycket man inte visste om. Den här boken ska man inte missa!
 
Tack till L.C förlag för att jag fick läsa boken!
 
Jag ger ¨Kvinnan i klippan¨ betyg 4 av 5
 
Boken släpps den 22 september men kan bevakas hos Adlibris! Om du ska till bokmässan i Göteborg så kan ni hitta böckerna hos L.C förlags monter!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela