Maddes Bokhylla

¨Blodröd synd¨ av Nicole Löv och Shailene Craig

Publicerad 2017-07-01 12:13:00 i Allmänt,

Titel: Blodröd synd
Författare: Nicole Löv och Shailene Craig
Förlag: Löv Craig Förlag
Sidor: 238 sidor
Utgivning: 2016
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling
 
Ett lik hittas i ett övergivet hus i Varberg och inspektör Peter Abrahamsson kopplas in i utredningen, som visar sig vara allt annat än okomplicerad. Coralie är tjejen som faller för rikemanssonen Jonny Thelin. Hans mamma Karin är kvinnan som alla fruktar och nu verkar hon ha något otalt med Coralies familj. Familjehemligheter avslöjas och just som saker inte verkar kunna bli värre för Coralie gör hon en fasansfull upptäckt som ställer allt på sin spets och kampen mellan liv och död inleds. Frågan är bara om hon kommer överleva länge nog för att avslöja allt för Jonny innan det är för sent?
 
Recension
 
Tyvärr så var boken inte i min smak, jag var mest förvirrad och frustrerad för att det ibland var för hastigt och väldigt överdrivet skrivet genom hela berättelsen. Man fick många gånger gå tillbaka några sidor för att se vem som gjorde vad eller vad som hände sist för att kunna komma in i berättelsen. Det enda positiva var de detaljerade ¨förbjudna¨ delarna som var väl skrivet men kunde ibland va för mycket efter ett tag när man läste genom flera såna delar i boken.
 
Man får följa många olika karaktärer, två systrar, två bästa vänner, en styvmoder, en polis o.s.v. Så jag tror att just det gjorde det verkligen svårt att hänga med i berättelsen. Man blandade lätt ihop alla karaktärer och tappade bort sig flera gånger, det hade varit bättre om man hade minskat antalet karaktärer som man får följa och fokuserat mer på de viktigaste karaktärerna som t.e.x. en av systrana, Coralie, en av bästa vännerna, Jonny och den kalla styvmodern, Karin. Om man hade fokuserat mer på deras synvinklar så hade det kunnat bli ett bättre och lättare bok att läsa.
 
Själva berättelsen var lite överdrivet men hade en bra grund i början, men det blev lite tröttsamt att hoppa till olika karaktärer och läsa en massa ¨förbjudna¨ delar som blev bara för mycket till slut. Men boken hade några spännande delar som gjorde det uthärdligt att läsa vidare och försöka veta vad som skulle hända härnäst. Att få följa Coralie som tvingas gömma sin hemlighet från Jonny samt uthärda hatet från hans styvmamma Karin var spännande att följa samt dramat som utvecklades mellan de tre.
 
Slutet var lite överdrivet med att Jonny skulle gifta sig med en ex som han ens inte gillade, Coralie som försökte stoppa det hela och det hela slutade konstigt med att Jonny dör och Coralie visade sig att vara gravid fast jag fick inte hop det hela på grund av röran. Bokens slut lämnade mig med en massa frågor och frustration, vad var det för mening med själva berättelsen med en så dålig slut? Tyvärr kan jag inte rekommendera boken.
 
Tack till Löv Craig Förlag för recensionsexemplar! 
 
Jag ger ¨Blodröd synd¨ av Nicole Löv och Shailene Craig betyg två av fem
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela