Maddes Bokhylla

¨Half bad - Det mörka ödet¨ av Sally Green

Publicerad 2018-05-04 12:07:00 i Allmänt,

Titel: Half bad - Det mörka ödet
Författare: Sally Green
Serie:  Half bad, bok två
Förlag: Bokförlaget Semic
Sidor: 381 sidor
Utgivning: 2015
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling
 
Nathan har fått sina tre gåvor och hans kraft har vaknat. Men det är en främmande, monstruös förmåga som han inte kan styra. Gång på gång vaknar han upp, blodig och med minnesluckor. Han måste lära sig att kontrollera odjuret inom sig innan det går för långt.
Han är fortfarande jagad av myndigheterna. Och på något sätt måste han lyckas rädda sin stora kärlek Annalise, som är fånge hos fienden.
Kriget mellan vita och svarta häxor blir bara värre, och när en grupp rebeller går samman mot de vita häxorna dras Nathan in i kampen. Men kan han lita på rebellerna? Kan han ens lita på sig själv?
 
Recension 
 
Boken fortsätter där det slutade, Nathan har nu fått sina tre gåvor och börjar utvecklas med sina krafter och magi. I sin jakt för att hitta sin vän Gabriel så möter han på honom tillsammans med andra svarta häxor där de tillsammans ska skapa en rebellgrupp av olika häxor med olika ursprung för att stoppa det vita rådet som har fått en ny ledare och som mördar oskyldiga häxor. Tillsammans kämpar de sida vid sida för att få ihop tillräckligt med antal häxor och material för att kunna stoppa den nya ledaren Soul. Men först måste Nathan hitta sin kärlek Annalise trots Gabriels misstankar mot henne.
 
Tyckte det var väldigt segt och svårt att komma in i berättelsen när jag började läsa den här boken. Tog därför en paus från boken ett tag innan jag fortsatte läsa igen. Det hände inte så mycket så det var därför riktigt svårt att tvinga sig att fortsätta att läsa, men längre fram så började det hända saker när han träffade Gabriel igen tillsammans med svarta häxan Van och Nesbitt, där planen för en rebell attack mot det vita häxornas råd startar. Men när Nathan äntligen hittade Annalises igen så vart man ju lycklig för hans skull, dock blev jag lite förvirrad över hur Nathan hanterade situationen med Gabriel, Gabriel som har känslor för Nathan, blir kysst av Nathan av någon konstig anledning. Lite förvirrande då Nathan älskar Annalise, men han kanske även är kär i Gabriel fast han inte vet om det än?
 
När de började planera och startar rebellgruppen så blir det dock knasigt alltihop när Nathan hittar sin pappa Marcus och övertygar honom att gå med i rebellgruppen. Som inte det blir konstigare nog så är Nathans gamla fångvaktare Celia ledare för rebellgruppen. Det blev en hel del drama och bråk men de lyckades få ihop det och började träna och planera inför att attackera olika grupper med jägare som är utskickade från den vita rådet. Nathan börjar också utveckla sin förhållande med sin pappa och kommer närmare honom, men hos Annalise går det inte så bra då de har för olika åsikter och kunde inte komma överens om någonting. Jag tycker hela situationen i boken var bara konstigt och jobbigt att försöka förstå, sen var det bara irriterande att läsa om Nathan velande med sitt ond eller god tankar när han börjar utvecklas mer i sina krafter. Men han blir också väldigt kaxig och högläsen vilket jag tycker var så onödigt av honom när han hade så många som var på hans sida.
 
Boken var helt okej, men svår att komma in i berättelsen i början, men det jag dock reagerar på är att Nathan har ändrats så mycket med sitt humör och personlighet vilket jag inte gillade när han försökte vara kaxig och vara bättre än alla andra vilket drabbade hans vänners humör. Vet inte om det beror på att hans mörka sida? Jag tycker mycket bättre om första boken om jag ska vara ärlig, den här boken är ganska seg och jobbig att läsa och jag hoppas på att nästa bok är lite bättre. Slutet i den här boken var dock spännande när Nathans pappa Marcus blir skjuten av en rasande Annalise som såg sin bror bli dödad av Marcus. Nathan blir då manad av Marcus att han ska äta hans hjärta för att få kunna få hans krafter. Nathan gör det då och lovar sig själv att han ska hämnas på Annalise, men jag tycker ändå att han borde ha lite förståelse över varför Annalise gjorde som hon gjorde och han älskade ju henne? Vi får se hur sista och tredje boken slutar, om Nathan kommer få sin hämnd och hur rebell attacken kommer sluta.
 
Tack till Semic förlag för recensionsexemplar!
 
Jag ger boken ¨Half bad - Det mörka ödet¨ av Sally Green betyg tre av fem
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela