Maddes Bokhylla

¨En stjärna som faller¨ av Elisabeth Andersson

Publicerad 2020-06-11 13:20:00 i Allmänt,

Titel: En stjärna som faller
Författare: Elisabeth Andersson
Förlag: Bokfabriken
Antal sidor: 383 sidor
Utgivning: 2019
 
Obs! Spoilers kan förekomma! 
 
Handling

Paula Ekdahl har allt man kan drömma om.

Hon är framgångsrik fastighetsmäklare och bor i en lyxvåning på Östermalm med de två guldfiskarna Goldie och Karat.

Hon är snygg, vältränad och kan välja och vraka bland älskarna.

Framgångarna delar hon gärna med sig av på sociala medier. Paula borde vara lycklig, men känner att det ändå är något som saknas.

När hon firar sin födelsedag med de två guldfiskarna som enda sällskap drabbas hon av en blackout. Hon bestämmer sig för att åka och vila ut på livsstilscentret Two Swedish Hippies vid havet i Skåne.

Under vistelsen i Skåne får Paula reda på saker som skakar om hennes liv i grunden. Det visar sig att hennes bakgrund inte ser ut som hon tidigare trott. Paula tvingas ta ställning till vad det är som verkligen kan göra henne lycklig. Det är dags att hitta stjärnan som visar vägen i hennes liv.

 
Recension
 
En riktigt mysig feelgood bok om vänskap, familj och mående. Man får följa karaktären Paula som jobbar som mäklare som är väldigt framgångsrik men känner att det inte riktigt stämmer i hennes liv då hon känner sig ensam och vet inte om hon vill fortsätta på samma bana. När hon väl åker iväg på en retreat i Skåne efter en blackout så får hon möta underbara personer där som hon utvecklar fina vänskaper med samt får reda på vad hon verkligen vill i framtiden. Hon får även upptäcka vem hon egentligen är när en oväntat familjemedlem dyker upp. 
 
Jag tyckte verkligen om den här boken, för jag känner igen mig så mycket i vad Paula känner sig. Att få följa hennes väg till att må bra igen och göra det hon vill göra fick mig bli lite inspirerad. Jag tyckte även mycket om att få läsa om Paula och henns nyfunna vänner när de hittade på så roliga saker, min favorit karaktär var vännen Titti som hade en sjuk rolig humor. Många skratt blev det genom boken. Jag hade lite svårt för Paula, huvudkaraktären, då hon kändes så stel och ¨tråkig¨ på något sätt. Svårt att sätta ord på det men det blev bättre ju längre in i boken då hon öppnade upp sig mer och levde livet. 
 
En inspirerad och mysig bok i min smak, aboslut läsvärt! 
 
Tack för recensionexemplar!
 
Jag ger boken ¨En stjärna som faller¨ av Elisabeth Andersson betyg fyra av fem
 
Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela