Maddes Bokhylla

¨Glastronen¨ av Sarah J. Maas

Publicerad 2016-08-23 07:56:00 i Allmänt,


Titel: Glastronen
Författare: Sarah J. Maas
Förlag: Modernista
Sidor: 399
Utgivningsår: 2016
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling:
 
I ett land i avsaknad av magi, där kungen styr med järnhand, kallas en lönnmördare till ett slott. Hon reser dit, inte för att döda kungen utan för att vinna sin frihet. Om hon besegrar tjugotre motståndare i en tävling  mördare, tjuvar och soldater  blir hon frigiven från fängelset och kommer att få tjäna som kungens Mästare.
Hennes namn är Celaena Sardothien.
Kronprinsen kommer att utmana henne. Kaptenen för livgardet kommer att beskydda henne. Men något ondskefullt ruvar i glasslottet  och det är där i syfte att döda. I takt med att den ena efter den andra av hennes motståndare dör förvandlas Celaenas kamp för frihet till en kamp för överlevnad, och till ett desperat försök att förgöra ondskan innan den utplånar hennes värld.
 
Recension:
 
När jag såg den här boken första gången trodde jag att skulle läsa om en rå och kall tjej som älskar att mörda folk hit och dit för kul skull samt pengar. Men när jag började läsa med en viss tveksamhet så var huvudkaraktären Celaena en kaxig och tuff tjej som tyckte om att reta folk med ett leende. Jag var förvånad över hur hon var som person och jag tyckte verkligen att det passade in i boken med en huvudkaraktär med humor. Trots hon var en lönnmördare så fick man läsa lite hur hon kom in de banorna samt varför hon började jobba med det så man fick mer förståelse över varför.
 
Boken är verkligen en spännande och rolig berättelse om hur en lönnmördare som har suttit fängslad i en gruva för sina brott, där blir hon erbjuden av prinsen över landet att tävla om hennes frihet i en tävling som kungen har anordnat. Priset är att bli kungens livvakt i 4 år och sen får hon gå fri. Hon accepterar utmaningen och blir förd till slottet där hon ska träna upp sig samt delta i flera utmaningar tillsammans med flera andra tävlande. Men när hon väl är där så utvecklar hon en romans med prinsen samt en vänskap med hans gardekapten Chaol vilket skapar en hel del problem då det pågår en massa mord under tävlingen där en efter en deltagare dör och Celaena står i risk zonen. Hon försöker dock ta reda på vem det är som mördar deltagare och det sker många mystiska händelser ju längre in i tävlingen.
 
Det som gjorde boken tilldragande var själva spänningen om vem som var mördaren och alla konstiga händelser som skedde under tävlingen. Men det var också spänningen mellan prinsen och Celaena när de började utveckla känslor för varandra, trots att det var helt omöjligt för de att ha ett förhållande så lyckades de ändå bortse det de var och se varandra för vad de är. Men jag började undra om även Chaol och Celaena började utveckla något för varandra? Det var svårt att se vad det var, trots de retade gallfeber på varandra så tyckte de om varandra på något sätt. De utvecklade en djup vänskap mellan varandra, men jag misstänker ändå att det finns känslor inblandade?
 
Jag tyckte boken var verkligen något som man fastnade för helt. Det jag tyckte om boken är att den får en verkligen att vilja fortsätta läsa när man kom in i berättelsen. Det var verkligen lik en mysterium bok som Kitty böckerna där de försökte lista ut vem mördaren är. Spänningen steg hela tiden i boken vilket gjorde att man bara ville läsa mer och mer. Boken slutade på ett sätt där man undrade hur det skulle bli i fortsättningen, vill så gärna läsa bok nummer två nu! Förhoppningsvis så kommer svenska översättning för bok två snart!
 
Boken är fylld med spänning, kärlek och humor, något du absolut måste läsa om du vill ha lite action!
 
Tack till Modernista för recensionsexemplaret!
 
Jag ger ¨Glastronen¨ betyg 5 av 5
 
Boken finns att köpa hos: Adlibris och Bokus
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela