Maddes Bokhylla

¨Cinder¨av Marissa Meyer

Publicerad 2016-09-06 11:30:43 i Allmänt,

Titel: Cinder
Författare: Marissa Meyer
Bokserie: The Lunar Chronicles 1
Förlag: Modernista
Sidor: 326 sidor
Utgivningsår: 2015
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling:
 
Människor och androider trängs på de stökiga gatorna i Nya Beijing. En dödlig pest plågar befolkningen. Från rymden övervakas de av ett hänsynslöst månfolk, som väntar på att sätta sina planer i verket. Ingen vet att Jordens öde hänger på en enda flicka...
Cinder, begåvad mekaniker till yrket, är en cyborg. Hon är en andra klassens medborgare med ett mystiskt förflutet, vars styvmamma klandrar henne för hennes styvsysters sjukdom.
Men när den snygge prins Kai kommer in i hennes liv upptäcker hon plötsligt att hon hamnat mitt i en intergalaktisk kamp  och dragits in i en förbjuden attraktion.
Cinder slits mellan plikt och frihet, lojalitet och förräderi, och tvingas nu att gräva fram hemligheter om sitt förflutna om hennes värld ska ha någon framtid.
 
Recension:
 
Jag tycker att den här boken var en riktigt rolig och annorlunda version av askungen. Mer som en framtids askungen saga då Cinder, huvudkaraktären i boken, var delvis en cyborg och tappade foten istället för skon. Dock är boken inte exakt som askungen sagan men det finns likheter som skon, styvsystrarna och styvmodern, prinsen, hjälpredan och andra små likheter fast med en annorlunda touch!
 
Jag älskade spänningen i boken då berättelsen var ett typ av framtids askungen fast med mer fart, sorg och action. Boken var mest sorgligt först och främst på grund av hennes styvsyster som drabbades av pesten och Cinder fick skulden för det vilket inte var hennes fel, Cinder kunde inte gråta men man kunde ändå känna att hon var verkligen förkrossad över hennes styvsysters situation. Boken var också fylld med en massa spänning då Cinder blev såld till en läkare som experimenterade på cyborg, som blev fascinerad över henne samt något Cinder inte fick reda på förens i slutet av boken. Cinder börjar umgås en hel del med prinsen som är ovetande om att hon är en cyborg vilket Cinder kämpade med att dölja. Sen blir allting kaos när den onda drottningen från Lunar kommer på besök och under ett bal känner av att Cinder är en lunar och under avslöjandet så upptäcks även att hon är en cyborg också vilket skapade en hel dramatik i boken som var så spännande att följa. Boken slutade där man bara skrek efter nästa bok, det slutade också med en besvikelse på prinsen över hur han reagerade över Cinders avslöjande och en överraskning när Cinder får reda på hennes sanna identitet av läkaren. Spänningen steg bara mer och jag hoppas bok nummer två är lika bra!
 
Boken är verkligen något att rekommendera! Jag tycker absolut att man ska läsa den då jag tycker idén var så brilliant och blev en bra slutresultat! Nu längtar jag bara till nästa bok!
 
Jag ger ¨Cinder¨ av Marissa Meyer betyg 5 av 5
 
Boken finns på Adlibris och Bokus i pocket format om man vill läsa den!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela