Maddes Bokhylla

¨Lägret¨ av Lena Ollmark och Cecilia D. Engström

Publicerad 2017-10-28 10:36:01 i Allmänt,

(null)

Titel: Lägret
Författare: Lena Ollmark och Cecilia D. Engström
Förlag: B Wahlströms
Sidor: 211 sidor
Utgivning: 2017
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling
 
Motvilligt hänger Hannah med sin kompis Emil på ett konfirmationsläger. Men när den unga lägerledaren Amanda börjar intressera sig för Hannah, njuter hon ändå av att känna sig speciell. Problemet är att hon inte tror på Gud. Hannah slits mellan att vilja vara en del av gemenskapen och att tänka självständigt. Till slut tar längtan att tillhöra över - och hon låtsas vara troende.

Men när Hannah hittar den tystlåtne Jonatan nedblodad i skogen, och han sedan försvinner från lägret, blir Hannah skräckslagen. Vad har egentligen hänt? Stämningen förändras i ett slag. De andra uppför sig märkligt, de verkar rädda. Det är då hon börjar ana det värsta - att något fruktansvärt finns i skogen, och att det är hon som lockat fram ondskan. Hon som ljuger, hon som inte kan tro.
 
Recension
 
I grund och botten så är det en bra bok idé men jag känner ibland att det finns svaga punkter vid vissa delar, karaktärerna kändes inte riktigt levande, sen att det är för mycket fokus på Gud, det kändes inte riktigt som en skräckbok utan att det handlade mer om utanförskap, sen Hannas syfte med lägret är lite konstigt och att vissa saker har blandats ihop och så vidare. Det jag första reagerade på var att Hanna åkte till lägret på grund av hennes kompis Emil för att hon ville umgås med honom trots hans stökiga sida. Varför åker hon till en konfiramationsläger bara för att umgås med honom när han har liksom varit elak och undvikande mot henne? Känns totalt onödigt att konfirmera sig bara för att få tid med en kompis som inte ens bryr sig om henne.
 
Jag hade förväntat mig en spännande och läskig bok men istället tog fokuset bort från det och fokuserade istället på utanförskap och Gud. Det var för mycket om Gud, visst handlade det om en konfirmationsläger men man fick läsa mycket om deras prat om troende och icke troende o.s.v. vilket var tröttande efter ett tag. Samt Hanna var utanför jämnt och kände att hon inte tillhörde gruppen, mycket känslor och tankar från henne om det också. Jag tycker att om man ska skriva en skräck bok så kunde man ha fokuserat mer på skräck delen och inte på lägret, då kan man lika gärna byta namn och handling istället.
 
Visst hade boken lite spänning och skräck, men nej det var inte ett dugg bra alls. Det slutade sjukt konstigt och dåligt, jag hade hoppats att det kunde va som skräckfilmerna som utspelas på läger så man kunde få mer spänning och rädsla, då hade man fått det man sökte efter när man såg bokomslaget och läste bokens handling. Tyvärr tyckte jag att man kunde ha gjort det bättre och satsat mer på karaktärerna och bokens syfte samt minskat på lägrets syfte om Gud och lagt till fler läskiga saker samt ändrat på slutet som kunde ha gett wow faktorn. Nej, jag tyckte inte att boken var så speciellt bra och man kunde ha gjort den bättre.
 
Tack till B Wahlströms för recensionsexemplar!
 
Jag ger ¨Lägret¨ av Lena Ollmark och Cecilia D. Engström betyg två av fem
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela