Maddes Bokhylla

¨Half bad - Ondskans son¨ av Sally Green

Publicerad 2018-05-04 11:09:39 i Allmänt,

Titel: Half bad - Ondskans son
Författare: Sally Green
Serie: Half bad, bok ett
Förlag: Bokförlaget Semic
Sidor: 357 sidor
Utgivning: 2015
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling
 
Jagad av alla. Önskad av ingen. Sextonårige Nathan är son till en vit häxa och hans far är den mäktigaste och mest ondskefulle svarte magikern någonsin. Nathan är till hälften vit, till hälften svart. Ond, god - eller både och.

Omgivningen fruktar den kraft han bär på. Myndigheterna bevakar honom. Han får inte röra sig fritt. De enda ljuspunkterna i Nathans liv är storebror Arran och förbjudna kärleken Annalise.

Nathan förs bort och hålls inspärrad. Man bävar för hans sjuttonde födelsedag, det livsagörande ögonblick då en häxa får tre gåvor, sina magiska krafter. Men vem ska ge Nathan dessa gåvor? Hans mor är död och hans onde far har varit försvunnen och jagad under hela Nathans liv. Utan krafterna kommer Nathan själv att dö. Men det finns en sista möjlig utväg.

Nathan satsar allt på att fly. Ensam, utstött och jagad på liv och död tar han sin sista chans för att överleva.

 
Recension
 
En spännande, annorlunda och mörk bok om magi, där häxorna är uppdelad i två olika grupper där ena är vita häxor och den andra är svarta häxor. Man får följa en ung kille som heter Nathan som är halv vit häxa och halv svart häxa vilket skapar problem i hans familj som har bara vita häxor och även i samhället med vita häxor. För han är nämnligen den första häxan som är halv vit och halv svart och hans pappa är en efterjagad svart häxa som har mördat många vita och svarta häxor.
 
Boken började bra och flytande när man får följa Nathans uppväxt hos sin familj, det är en tuff uppväxt då han blir utanför väldigt mycket då man inte litar på honom på grund av hans blod. Men han hade trots det en snäll familj som bestod av hans mormor, syster och bror, men den enda i familjen som hatade honom var hans andra syster Jessica vilket var plågsamt att läsa om. Han blev mobbad både i hemmet och i skolan, ingen litade eller tyckte om honom. Men så träffar han Annalise i skolan som tyckte om honom för den personen han var och inte på grund av hans blod. Det var väldigt fint och rörande att få läsa deras vänskap som sakta växte till kärlek trots Annalises bröders hat mot Nathan.
 
Boken började lugnt och flytande men när man väl kom till halva boken så började spänningen höjas och man var helt fast när man kom till delen när Nathan blir fängslad av det vita rådet och när han försöker rymma ifrån de. Allt man fick läsa om hans flykt och kamp till hans frihet var väldigt spännande och otroligt svårt att sluta läsa om, nästan beroendeframkallande. Bokens innehåll har väldigt många likheter när det gäller diskrimering för ens ursprung vilket är en otroligt viktigt sak som man har lyckats att fläta in i bokens historia.
 
Den här boken är inte likt någon annan bok när det gäller magi eller fantasy. Jag gillade faktiskt att man tog en manlig huvudkaraktär som man fick läsa om och följa i boken, efter en massa böcker med kvinnliga huvudkaraktärer så var det faktiskt skönt med ett byte. Att det är dessutom en delvis mörk häxa gjorde det intressant och spännade att läsa om då Nathan brottades ofta med att vara en ond eller god häxa. Boken slutade mitt i en spännande händelse och jag ser fram emot att få fortsätta läsa om Nathan kommer hitta sin kärlek Annalise och hans nära vän Gabriel igen och hur kommer han utvecklas nu med sin magi när han fått sina tre gåvor av hans far? Kommer han bli som som honom?
 
Jag ger boken ¨Half bad - Ondskans son¨ av Sally Green betyg fyra av fem
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela