Maddes Bokhylla

”Harry Potter: en magisk historia” av British Library

Publicerad 2019-05-12 13:14:00 i Allmänt,

 

Titel: Harry Potter: en magisk historia

Författare: British Library

Förlag: Rabén & Sjögren

Sidor: 143 sidor

Utgivning: 2018

 

Obs! Spoilers kan förekomma!

 

Handling

 

En oemotståndlig tur genom den magiska historien, från alkemi till enhörningar, uråldrig häxkraft och Harry Potters Hogwarts fullpackad med tidigare opublicerade skisser och manussidor från J.K. Rowling, magiska illustrationer av Jim Kay, och knasiga, underbara och inspirerande artefakter som har plockats från arkiven på British Library.

Denna trollbindande bok tar läsaren med på en resa genom Hogwarts olika skolämnen; örtlära, försvar mot svartkonster, astronomi, spådomskonst och mycket mer. Upptäck sanningen om De vises sten, gör din egen trolldryck och förstå hemligheten bakom osynligt bläck. Lär dig allt om historien bakom mandragorarötter och drakar, vad häxor egentligen har sina kvastar till, dyk ner i otroliga bilder av riktiga sjöjungfrur och läs om verkliga trolldrycker, astronomer och alkemister.

 

Recension

 

Jag som personligen älskar Harry Potter och är stämplad som en nörd inom det ämnet blev väldig exalterad över den här boken! Jag hoppades på spännande berättelser och historier om Harry Potters värld. Men tyvärr är den här boken mer som en faktabok om magi där J.K Rowling har tagit inspiration ifrån.

 

Jag personligen tyckte mer om att läsa J.K Rowlings första utdrag och teckningar för alla hennes idéer till böcker. Det var roligt att få se och läsa hur det såg ut innan det hamnade i böckerna. Älskade även illustrationerna av Jim Kay som han hade målat för att få fram vissa karaktärerna och scener som gav liv i Harry Potters värld. 

 

Det som dock var en besvikelse var de tråkiga delarna där det var som en tråkig fakta del om varje magisk objekt eller händelse som finns i Harry Potter böckerna, t.ex. vart besoar kommer ifrån och vad man använde det till osv. Det tröttnade man snabbt på! Som boken heter "Harry Potter: en magisk historia" så hade man hoppas på mer om just Harry Potter, hur den kom till och mer om J.K Rowlings resa för att få till böckerna, det hade varit mer intressantare att läsa och roligare att följa.

 

Sen är det just att vilken publik boken riktar sig mot. Är det för barn eller vuxna? Boken har några roliga magiska experiment man kan göra som är mer riktad mot barn medans fakta delarna som har svåra och tråkiga ord är mer riktade mot vuxnare delen. Där har man gjort det lite konstigt tycker jag, man kanske ska rikta mot en publik istället för flera så det inte bli så rörigt som det har blivit i det här fallet.

 

Annars tycker jag att det är en härlig bok med flera vackra illustrationer av Jim Kay som jag speciellt fastnade för. Det gick fort att läsa boken så det var inte så jobbigt att gå igenom fakta delarna som tur, det hade varit jobbigt annars! Om man bara hade ändrat i innehållet när det gällde materialet samt vilken publik det ska rikta mot så hade det kanske blivit en mycket bättre resultat och bok. 

 

Stort tack till Rabén och Sjögren för recensionsexemplar! 

 

Jag ger boken ¨Harry Potter: en magisk historia¨ av British Library betyg 3 av 5

 

Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela