Maddes Bokhylla

"Den vita delfinen" av Maria Johnsson

Publicerad 2016-12-15 13:07:00 i Allmänt,

Titel: Den vita delfinen
Författare: Maria Johnsson
Förlag: Lange Förlag
Sidor: 284 sidor
Utgivningsår: 2016
 
Spoilers förekommer!
 
Handling:
 
I en by utanför Calcutta växer Sonya, Ghazi och Kamal upp i en trygg och kärleksfull miljö, något som snart slås i spillror då de blir föräldralösa. De hamnar på det fruktade barnhemmet St Downsey´s som drivs av syskonen John och Elena Downsey med sadistiska och udda böjelser. En natt flyr de och tvingas att bli ett av de otaliga gatubarn som lever kring de stora sopbergen. Arton år senare är de en del av fattigdom och prostitution och medan de för en kamp för överlevnad jagas de av barnhemsägaren John Downsey som utskämd och förnedrad har svurit på att hitta dem för att hämnas.  
 
Recension:
 
En otrolig sorglig, hemsk men ändå fin bok om tre syskon i Indien som man får följa i två olika tidsperioder. Den ena får man läsa om när de förlorar deras föräldrar och hamnar på ett barnhem som ett hemskt syskonpar driver samt när de hamnar på en av fattigaste delarna i staden. Den andra är "nutid" där man får följa syskonen som nu är vuxna men inte släppt känslan att de är förföljda av en gammal och hemsk minne. 
 
Det är Sonya, Ghazi och Kamal som man får följa från deras perspektiv. Man får läsa om barnhemmet där de utsätts för hemska saker som de tvingas göra och blir utsatta för. Smärtan och rädslan som de upplever är så grova och motbjudande att det var så otroligt jobbigt att läsa om. När de flyr och hamnar i en av de fattigaste delarna i staden och tvingas att kämpa för att få mat och överleva så vart det mycket de fick kämpa för. Till slut fick de göra ett svårt val, lämna lillebrodern Kamal på ett barnhem för att han ska få bättre liv hos en familj i Sverige.
 
Trots hemskheterna i boken så var det fint och se hur syskonen ställde upp för varandra och de ansåg att hålla ihop var det viktigast vilket var berörande. Jag gillade att följa syskonens kamp för överlevnad även trots att de fick utsättas en hel del hemska saker varje dag. De kämpade och överlevde varje dag trots allting gick emot dem vilket jag blev imponerad av. Fast de fick ge upp deras lillebror så glömde de aldrig honom och skrev brev till Kamals familj för att se till att han hade det bra. Deras återförening vid vuxen ålder var rörande, de hade aldrig glömt varandra. 
 
Författaren har skrivit en spännande och gripande berättelse som jag har fastnat för. Jag blev berörd och otroligt illamående av berättelsen men jag kunde inte sluta läsa för det var svårt att lägga undan boken när man ville se hur det slutade för syskonen. Deras kämparanda var imponerade och fick en att heja på syskonen under deras kamp. Jag skulle verkligen rekommendera boken till många läsare som vill läsa en gripande och spännande bok, fast många delar i boken är så pass hemskt så kan man bortse det då syskonens kämparanda är det som gör att man vill fortsätta läsa!
 
Tack till Lange Förlag för recensionsexemplar! 
 
Jag ger "Den vita delfinen" av Maria Johnsson betyg 4 av 5
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus
 

"Ur nattens mörker" av Caroline Hurtig

Publicerad 2016-12-14 19:26:00 i Allmänt,

Titel: Ur nattens mörker 
Författare: Caroline Hurtig
Serie: Själarnas öde - bok tre
Förlag: Seraf Förlag
Sidor: 546 sidor
Utgivningsår: 2015
 
Spoilers förekommer!
 
Handling:
 
Vilda är kvar i människornas värld och trots att längtan hem är stor, har hon lyckats skapa sig ett nytt liv med nya vänner. Vänner som börjar gräva allt djupare i hennes hemligheter och kräver svar om vem hon är och var hon kommer ifrån …

Vilja saknar sin syster men har ägnat tio år att återställa landet bortom bergen till vad det en gång var. Hon njuter av lugnet i dimensionen men inser snart att något är i görningen i demonernas berg. Har friden bara varit inbillad? 

Tristan slåss mot sin förbannelse och gör allt för att hålla effekterna av den på avstånd. Han sjunker djupare och djupare ner i en avgrund han inte har kraft nog att ta sig upp ifrån. Men det kanske finns någon som kan rädda honom…
 
Recension:
 
Serien fortsätter! Den här boken är väldigt mörk och dyster då många hemska saker sker men även sorgliga. Men trots det så fanns det en del ljusglimtar i berättelsen. Jag gillade verkligen att följa Tristan som bär på gåvan av odödligheten. I början gillade jag inte hans beteende mot kvinnor men när han träffar Vildas vän Emma från människovärlden så kunde jag inte låta bli att skratta åt deras gnabb och bråk som bröt ut mellan dem två! Föll pladask för de två och deras hatkärlek till varandra!
 
Jag blev imponerad över att boken är skrivet på ett rysligt spännande sätt som gör det omöjligt att sluta läsa! Att boken dessutom var tjock var bara ett plus, desto mer att läsa! Att få följa den mörka kampen mot demonerna när Vilja och Vilda blir kidnappade av den högste demonen får en sitta med gåshud och spänd på vad som skulle hända härnäst! 
 
Trots att det slutade väl så blev det en sorglig slut för Tristans kärlek Emma som blev dödad på grund av avundsjuka, att läsa Tristans sorg gjorde ont i en och man önskade att det inte slutade så. Men förhoppningsvis så får Tristan sin kärlek igen när Emmas själ återfödds i ett nytt kropp. 
 
Man får även en chockande överraskning när man upptäcker att Vilda är gravid vilket kan ta hennes liv då barnet är en delvis demon. Det slutade vid den överraskningen vilket gjorde mig så ivrigt spänd inför nästa bok! Förhoppningsvis kommer boken ut snart så jag kan få veta vad som kommer hända med Vilda och den kommande barnet! Spännande och se hur det kommer fortsätta! 
 
Ännu en gång är jag imponerad! Caroline har levererat bok efter bok med vackra miljöer, passionerade händelser och rysligt spännande action med många fina och härliga karaktärer. Jag har verkligen fallit pladask för serien "Själarnas öden" och just den serien kommer alltid va högst upp min favorit bok serie lista. Caroline Hurtig är nu officiellt en av mina favorit författare! 

 Tack till Seraf Förlag för recensionsexemplar! 
 
Jag ger boken "Ur nattens mörker" av Caroline Hurtig betyg 5 av 5
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus!
 
 

Min första lilla bibliotek!

Publicerad 2016-12-07 19:04:29 i Allmänt,

Nästa vecka flyttar jag till min första lägenhet! En liten 1,5 och nybyggd ungdomslägenhet också! Ska bli väldigt kul att få bo i något eget! Då kan jag äntligen ha en liten bibliotek i vardagsrummet, så jag har kollat efter bokhyllor på Ikea och hittat några favoriter men det är svårt att välja. Kollade bland mina följare på Instagram vad de har för bokhyllor, verkar som Hemnes och Billy är populärast! Det var faktiskt de två jag gillade mest, men svårt att välja mellan. Tror nog att jag åker till Ikea och kollar hur de ser ut innan jag bestämmer mig! Men är mest sugen på den smala Hemnes hyllan, skulle passa bäst i en liten lägenhet  men då får inte alla böcker plats haha! 
 
Hemnes bokhylla smal från Ikea - 995kr
 
 Hemnes bokhylla bred från Ikea - 1295kr
 
Billy bokhylla från Ikea - 499kr
 
Det är stor prisskillnad mellan Hemnes och Billy men jag gillar designen på Hemnes bokhyllorna så jag är väldigt sugen på en sån men Billy bokhyllan är billigast och troligtvis bäst att köpa. Ush vilken ångest man har haha! Får se vilken jag bestämmer mig för! Vilken tycker du att jag ska välja och vad har du för bokhylla? 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela