Maddes Bokhylla

¨Harry Potter and the cursed child parts one and two¨ av J.K Rowling, Jack Thorne och John Tiffany

Publicerad 2016-08-25 10:40:07 i Allmänt,

Titel: Harry Potter and the cursed child parts one and two
Författare: J.K Rowling, John Tiffany och Jack Thorne
Förlag: Little Brown
Sidor: 352
Utgivningsår: 2016
 
Handling:
 
Det har alltid varit svårt att vara Harry Potter, och det är inte mycket enklare nu när han är en överarbetad anställd på Trolldomsministeriet, make och pappa till tre skolbarn.

Medan Harry brottas med ett förflutet som ständigt gör sig påmint, måste hans son Albus slåss mot ett arv han aldrig velat ta del av. Det förflutna och nutiden smälter samman på ett olycksbådande sätt och både far och son blir medvetna om den obekväma sanningen: Ibland kommer mörkret från platser man inte väntat sig.
 
Recension:
 
Efter mycket om och men och en massa instagrambilder på den nya Harry Potter boken så kliade det i fingrarna och jag ville också ha en Harry Potter bok! Jag är en super nörd när det gäller Harry Potter, mina syskon och vänner retar mig för det haha. Jag gick till Sci-Fi butiken i Stockholm och köpte äntligen den efterlängtade boken! Jag ville inte få höga förväntningar över boken då många har gett boken dåliga betyg. Men trots den är skriven som ett manus så var det faktiskt bra! Visst den är inte skriven som en vanlig bok men jag hade inga problem med att komma in i berättelsen! Och herregud vad glad jag var över att komma tillbaka till Harry Potter världen!
 
Boken handlar ju mest om Harrys och Lillys son Albus Severus Potter som har svårigheter över att han är just Harrys son samt att han hamnade i Slytherin som han var orolig för. Men han hittade en vän att hålla sig till, Scorpio Malfoy, Draco Malfoys son, som också hamnade i Slytherin. Först trodde jag att historien skulle upprepas som med Harry och Draco, men jag var förvånad över att Scorpio var en trevlig och rolig kille medans Albus var en dyster och deprimerad person. Jag gillade karaktären Scorpio men tyvärr inte Albus, men samtidigt förstår jag varför Albus var som han var när han fick battlas med att vara Harrys son som hamnade i Slytherin.
 
Berättelsen var faktiskt spännande då Voldermort hade en möjlighet att komma tillbaka genom hans dotter som han fick med Bellatrix. Vilket jag var förvånad över, kan verkligen inte se Voldermort och Bellatrix skaffa barn... Men boken hade verkligen den där Harry Potter andan i sig då det var mycket action som i de andra böckerna och en hel del roliga gamla minnen fanns också med i boken så det var lite kul och läsa det så man fick veta mer om Harry Potter världen.
 
Det jobbiga var att läsa Albus vara deprimerad och må dålig hela tiden och att han gjorde dåliga val hela tiden när han och Scorpius skulle använda tidvridaren som var den sista som fanns kvar. Trots att de försökte ändra på tiden och rädda Cedric Diggory så gjorde de bara fel hela tiden och fortsatte försöka hela tiden. Man ville bara slå in i huvudet i väggen... Men man fick ju se hur det skulle ha vart om Voldermort vann striden, om Ron och Hermione inte gifte sig o.s.v. Det var bisarrt men ändå ganska häftigt och läsa då man förstod att om vissa saker ändrades så skulle inte vissa saker ske vilket Albus och Scorpio till slut insåg.
 
Jag gillade verkligen boken men det gick så fort att läsa boken just för att den var skrivet som ett manus. Men trots det var ett manus så var det inga problem med att komma in i berättelsen. Läste färdig boken på några timmar så det var inte kul när man var klar med boken, man ville bara läsa mer ännu mer av Harry Potters värld! Jag kan förstå att vissa ger boken dålig betyg för att den är skrivet som ett manus och att det spolar fram snabbt i berättelsen. Men jag älskade verkligen boken, jag brydde verkligen inte om att den var skrivet som ett manus, det var ändå som att läsa som ett vanlig bok typ. Det känns trist att det var absolut sista boken, men man kan alltid läsa böckerna igen.
 
Döm inte boken efter betyg, läs boken och döm efter vad du tycker!
 
Jag ger ¨Harry Potter and the cursed child parts one and two¨ betyg 4 av 5
 
Boken på engelska finns hos Adlibris, Bokus och Sci-Fi bokhandeln
Om man vill vänta på svenska översättningen som kommer ut i Oktober så kan man förboka hos: Adlibris och Bokus
 

¨Glastronen¨ av Sarah J. Maas

Publicerad 2016-08-23 07:56:00 i Allmänt,


Titel: Glastronen
Författare: Sarah J. Maas
Förlag: Modernista
Sidor: 399
Utgivningsår: 2016
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling:
 
I ett land i avsaknad av magi, där kungen styr med järnhand, kallas en lönnmördare till ett slott. Hon reser dit, inte för att döda kungen utan för att vinna sin frihet. Om hon besegrar tjugotre motståndare i en tävling  mördare, tjuvar och soldater  blir hon frigiven från fängelset och kommer att få tjäna som kungens Mästare.
Hennes namn är Celaena Sardothien.
Kronprinsen kommer att utmana henne. Kaptenen för livgardet kommer att beskydda henne. Men något ondskefullt ruvar i glasslottet  och det är där i syfte att döda. I takt med att den ena efter den andra av hennes motståndare dör förvandlas Celaenas kamp för frihet till en kamp för överlevnad, och till ett desperat försök att förgöra ondskan innan den utplånar hennes värld.
 
Recension:
 
När jag såg den här boken första gången trodde jag att skulle läsa om en rå och kall tjej som älskar att mörda folk hit och dit för kul skull samt pengar. Men när jag började läsa med en viss tveksamhet så var huvudkaraktären Celaena en kaxig och tuff tjej som tyckte om att reta folk med ett leende. Jag var förvånad över hur hon var som person och jag tyckte verkligen att det passade in i boken med en huvudkaraktär med humor. Trots hon var en lönnmördare så fick man läsa lite hur hon kom in de banorna samt varför hon började jobba med det så man fick mer förståelse över varför.
 
Boken är verkligen en spännande och rolig berättelse om hur en lönnmördare som har suttit fängslad i en gruva för sina brott, där blir hon erbjuden av prinsen över landet att tävla om hennes frihet i en tävling som kungen har anordnat. Priset är att bli kungens livvakt i 4 år och sen får hon gå fri. Hon accepterar utmaningen och blir förd till slottet där hon ska träna upp sig samt delta i flera utmaningar tillsammans med flera andra tävlande. Men när hon väl är där så utvecklar hon en romans med prinsen samt en vänskap med hans gardekapten Chaol vilket skapar en hel del problem då det pågår en massa mord under tävlingen där en efter en deltagare dör och Celaena står i risk zonen. Hon försöker dock ta reda på vem det är som mördar deltagare och det sker många mystiska händelser ju längre in i tävlingen.
 
Det som gjorde boken tilldragande var själva spänningen om vem som var mördaren och alla konstiga händelser som skedde under tävlingen. Men det var också spänningen mellan prinsen och Celaena när de började utveckla känslor för varandra, trots att det var helt omöjligt för de att ha ett förhållande så lyckades de ändå bortse det de var och se varandra för vad de är. Men jag började undra om även Chaol och Celaena började utveckla något för varandra? Det var svårt att se vad det var, trots de retade gallfeber på varandra så tyckte de om varandra på något sätt. De utvecklade en djup vänskap mellan varandra, men jag misstänker ändå att det finns känslor inblandade?
 
Jag tyckte boken var verkligen något som man fastnade för helt. Det jag tyckte om boken är att den får en verkligen att vilja fortsätta läsa när man kom in i berättelsen. Det var verkligen lik en mysterium bok som Kitty böckerna där de försökte lista ut vem mördaren är. Spänningen steg hela tiden i boken vilket gjorde att man bara ville läsa mer och mer. Boken slutade på ett sätt där man undrade hur det skulle bli i fortsättningen, vill så gärna läsa bok nummer två nu! Förhoppningsvis så kommer svenska översättning för bok två snart!
 
Boken är fylld med spänning, kärlek och humor, något du absolut måste läsa om du vill ha lite action!
 
Tack till Modernista för recensionsexemplaret!
 
Jag ger ¨Glastronen¨ betyg 5 av 5
 
Boken finns att köpa hos: Adlibris och Bokus
 

Nya böcker från Berghs Förlag

Publicerad 2016-08-22 09:30:51 i Allmänt,

"Kungadottern" av Elisabeth Östnäs, "Hanna Mendels chans" av Suzy Zail och "Fangirl" av Rainbow Rowell

Förra veckan fick jag flera bok paket från Berghs Förlag! Det blev "Kungadottern", "Hanna Mendels chans" och "Fangirl". Jag ser väldigt fram emot att börja läsa de här böckerna, men vet inte vilken bok jag ska börja läsa? Har hört mycket bra om "Fangirl" av Rainbow Rowell så det kanske blir den eller "Kungadottern" av Elisabeth Östnäs som jag har sett säljas i många bok affärer. Svårt att bestämma sig när man har tre spännande böcker framför sig haha!

Har ni läst någon av böckerna? Berätta gärna vad ni tyckte!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela