Maddes Bokhylla

¨Poppy Pym och faraos förbannelse¨ av Laura Wood

Publicerad 2017-01-24 17:17:00 i Allmänt,

 Titel: Poppy Pym och faraos förbannelse
Författare: Laura Wood
Serie: Poppy Pym - Bok ett
Förlag: Modernista
Sidor: 318 sidor
Utgivningsår: 2016
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling:
 
Poppy Pym var bara ett spädbarn när hon övergavs av sina föräldrar och lämnades till en kringresande cirkus. Som tur är fick hon en underbar uppväxt på cirkusen, omgiven av akrobater, trapetskonstnärer, jonglörer och den karismatiska föreståndarinnan Madame Pym.
Men när hon fyller elva år bestämmer hennes cirkusfamilj att det är dags för Poppy att få en mer traditionell utbildning - och skickar henne till den tjusiga internatskolan Saint Smithens. Först trivs hon inte alls. Skolan är raka motsatsen till den härliga tillvaron på cirkusen.
Men så blir en antik egyptisk ädelsten stulen och det börjar hända saker på skolan Mystiska saker. Otäcka saker! Poppy kallar samman hela sin cirkusfamilj för att tillsammans med dem leta rätt på ädelstenen och få slut på farligheterna. Men kommer de att hinna? Eller kommer de alla att drabbas av Faraos förbannelse? Poppy Pym & Faraos förbannelse är första delen i den spännande och skruvade serien om Poppy Pym.
 
Recension:
 
Boken lockade mig direkt när såg den i bokaffären, rött med guldiga inslag, var bara tvungen att köpa boken efter jag läste recensionerna om boken! Jag fall för den lättlästa och härliga berättelsen om Poppy Pym som växer upp på en cirkus och ska börja på en skola i den vanliga världen. Det finns många roliga och spännande inslag i boken vilket fick mig att läsa boken ganska snabbt för att den var så charmig och rolig att läsa!

Jag tycker om handlingen i boken väldigt mycket då boken är barn version av en deckare samt har en del likheter från Harry Potter böckerna vilket gav en roligt blandning tillsammans med cirkusen. När man får följa karaktären Poppy så får man läsa hennes upplevelser och situationer när hon försöker uppträda normalt i skolan trots hennes uppväxt hos en cirkus. Det uppstår många roliga och konstiga situationer som får en att skratta, speciellt när gällde Poppys cirkus familj. Jag gillade även Poppys vänskap med Ingrid och Kip som påminner mig så mycket om Harry Potters vänskap med Hermione och Ron, jag tror att de kommer ha en lika stark och lång vänskap som de hade!

När en egyptisk utställning kommer till skolan så pratas det mycket om faraons rubin som har en förbannelse över sig vilket Poppy och hennes vänner inte kan låta bli att prata om. Men när mystiska händelser börja gå runt i skolan så börjar de undra om någon försöker stjäla rubinen. De misstänker direkt deras stränga lärare miss Susan, men under en fest på utställningen så stjäls rubinen och Poppy och hennes vänner är fast beslutna att ta fast miss Susan för stölden. Men de inser till slut att man inte ska peka ut någon så lätt...

Den här härliga och charmiga boken passar till många unga läsare som vill läsa en rolig blandning av cirkus, deckare och Harry Potter för att få den där roliga och spännande läsningen! Men jag som är 24 år tyckte väldigt mycket om boken och kan säga att även vuxna kan läsa och njuta av boken lika mycket som barn kan!
 
Jag ger ¨Poppy Pym och faraos förbannelse¨ av Laura Wood betyg 5 av 5
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus!
 
 

¨The Selection - Eliten¨ av Kiera Cass

Publicerad 2017-01-24 09:14:00 i Allmänt,

Titel: The Selection - Eliten
Författare: Kiera Cass
Serie: The Selection, bok två
Förlag: B Wahlströms
Sidor: 295 sidor
Utgivningsår: 2016
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling:
 
Av de trettiofem deltagarna i Urvalet återstår nu bara sex, Eliten. Endast en kan stå som segrare, och mycket står på spel. Den som lyckas vinna prins Maxons hjärta får förutom sin drömprins ett liv i överflöd i det kungliga palatset. Men America är inte helt säker på sina känslor. När hon är med Maxon känns det så pirrigt, så bra, så rätt. Men varje gång hon ser Aspen kommer minnen av deras kärlek tillbaka. Samtidigt blir rebellattackerna mot slottet mer och mer brutala. Kommer de beröva America på alla utsikter till ett lyckligt slut?
 
Recension:
 
Äntligen fick man tag på bok nummer två! Omslaget var som vanligt riktigt snygg! Jag läste hela boken i ett rasande fart, den här bokserien är verkligen beroende framkallande!

Boken började där det slutade och urvalet fortsätter som vanligt med mer fester, uppgifter och dejter. Men jag var så frustrerad över America med hennes velande mellan Aspen och Maxon. Jag tyckte att det bara var helt fel när hon var med båda två utan att tänka på hur den andra blir sårad och hur hon hemlighöll allting.

Det var väldigt romantisk i början och man kunde inte sluta le som ett fåne hela tiden. Men sen börjar det bli tufft när man inser vad Maxons plikter innebar samt när han faller för en annan än America, Kriss. Trots jag tyckte väldigt mycket om vänskapen mellan America och Kriss så kan jag ändå inte låta bli att tycka illa om Kriss när hon blir allt mer otrevligare mot America när det gäller Maxon. Man fick till slut ont i magen i slutet av boken och det slutade som vanligt oväntat så jag hoppas bok nummer tre på svenska kan komma ut snabbare!

Trots min frustration över Americas velande och Kriss beteende mot America så älskade jag bokens handling! Den gav alla de där känslorna som fanns i boken som bara var extremt spännande att följa! Jag håller tummarna på att det slutar som jag hoppas på och att America går all in i Urvalet och fångar Maxons hjärta!
 
Jag ger ¨The selection - Eliten¨ av Kiera Cass betyg 5 av 5
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus
 
 

"Fantastic beasts and where to find them - The original screenplay" av J.K Rowling

Publicerad 2017-01-23 10:00:00 i Allmänt,

Titel: Fantastic beasts and where to find them - The original screenplay
Författare: J.K Rowling
Förlag: Little Brown
Sidor: 293 sidor 
Utgivningsår: 2016
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling:
 
When Magizoologist Newt Scamander arrives in New York, he intends his stay to be just a brief stopover. However, when his magical case is misplaced and some of Newt's fantastic beasts escape, it spells trouble for everyone.
 
Recension:
 
En sak måste jag säga, ha inte för höga förväntingar om du har sett filmen! Den här boken är ju egentligen ett manuskript från filmen så det är ju exakt likadant som i filmen men kanske mer levande i text. Men trots det så tyckte jag verkligen om att läsa boken, man kunde få veta vad de uttryckte sig och hur de kände sig vilket man inte kanske ser det i filmen så bra.
 
Jag älskar Harry Potter världen så jag välkomnar alla nya böcker om just den världen med öppna armar, så jag ångrar inte att jag kollade på ¨Fantastic Beasts and where to find them¨ på bio samt läste boken. Det är så mycket jag vill veta om just den världen, magin och historian främst! Så jag var bara tvungen att uppleva magin igen och jag ångrar inte det, den här boken är just lika bra men hade gärna sett det i en tjock bok och skrivet som en vanlig berättelse som Harry Potter böckerna, men man kan inte förvänta sig för mycket.
 
Berättelsen om Newt som åker till New York med sin magiska resväska fylld med magiska varelser får en spännande vändning när Newt stötter på mugglaren Jacob när de av misstag byter resväska. Det slutar med att många av varelserna rymmer från resväskan och utforskar staden New York. När det är oroande tider om hemska attacker i New York och att det spekuleteras att det kan vara trollkarlen Grindewalds verk så måste Newt fånga in alla sina varelser innan trolldomsministriet i Amerika får reda på det. Newt möter på Nina som jobbar på ministriet och med hjälp av henne och hennes syster Queenie så försöker de hitta varelserna tillsammans med mugglaren Jacob som Newt utvecklar en vänskap med. Det bjuds på många roliga, spännande och sorgliga scener!
 
Jag tyckte mycket om boken då jag fick mycket mer förståelse och svar när jag läste manuskriptet än att kolla på filmen. Om du är en inbiten Harry Potter nörd så skulle jag rekommendera er att läsa den här boken, men att ha överseende med att boken är ett manuskript samt om du har sett filmen så ska man inte förvänta sig så mycket då boken är precis likadan som filmen.
 
Jag ger ¨Fantastic Beasts and where to find them - The original screenplay¨ av J.K Rowing betyg 4 av 5
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela