Maddes Bokhylla

¨Brand new me¨ av Charlotte Crosby

Publicerad 2017-09-22 18:15:00 i Allmänt,

Titel: Brand New Me
Författare: Charlotte Crosby
Sidor: 352 
Utgivning: 2017 
 
Spoilers kan förekomma! 
 
Handling
 
For fans of ME ME ME, this is the next chapter in Charlotte Crosby's life - Celebrity Big Brother winner, MTV presenter, fitness DVD and book bestseller and one of the UK's best loved and funniest reality stars.In the two years since ME ME ME, national sweetheart Charlotte Crosby could not have been busier. Her jam-packed TV schedule has included appearances on some of the nation's favourite shows such as Celebrity Juice and This Morning, she is the presenter of MTV's new hit show Just Tattoo of Us and is now the face of her very own make-up range, Flique.
 
Here in BRAND NEW ME Charlotte talks us through an incredibly busy year, making us laugh as ever with her funny moments (like when her mum woke up on Christmas morning to find her passed out naked by her new swimming pool) but also opening up about the difficult months surrounding her shock departure from Geordie Shore, betrayal and her heartbreaking ectopic pregnancy. After working through her loss by bravely speaking out, she is now an ambassador of the Ectopic Pregnancy Trust, helping raise awareness of the symptoms so other women can get early treatment and help if they find themselves going through a similar experience.So welcome to BRAND NEW ME, the next chapter in Charlotte's life: businesswoman, TV presenter, charity spokesperson, stronger than ever, inspiring us with her work ethic, smashing it with her style and still making us wet our pants laughing.
 
Recension
 
Är du som jag, älskar Geordie Shore med deras galna utekvällar med drama, brustna hjärtan och massa bråk? Önskade du också att Charlotte Crosby och Gary Beadle skulle bli ett par? Då är den här boken för dig! Jag älskar Geordie Shore och säsong efter säsong hoppades jag på att Charlotte och Gary skulle äntligen bli tillsammans. Och visst såg det ut som det i Charlottes sista säsong på Geordie Shore!? Men nej, efter den säsongen gjorde de slut och Charlotte meddelar att hon hoppar av Geordie Shore, panik! Man fick aldrig någon svar på varför det blev så, sen hörde man att Charlotte hade tydligen fått missfall med Garys barn, man ville ju såklart veta vad som egentligen hände! Som tur kom den här boken ut.
 
Jag var riktigt taggad inför att läsa den här boken, speciellt för att det är just Charlotte som har skrivit boken. Många idag anlitar någon att skriva deras självbiografi så det tycker jag är tråkigt då man förlorar den här personliga delen i texten. Men den här är 100 % Charlottes typiska meningar och ord som hon brukar säga på programmet Geordie Shore, love it! Man får börja läsa ett år innan, ungefär där hon börjar sitt sista säsong hos Geordie Shore, där de tävlar i två grupper om olika partytema, så hon har skrivit ner sina tankar och personliga upplevelser i boken som typ en dagbok. Så man fick läsa från hennes perspektiv om vad som egentligen hände och varför hon gjorde vissa saker, så man fick veta mer än det som visades på programmet samt vad som hände efteråt.
 
Charlotte är tyvärr ingen författare men jäklar vad roliga saker hon skriver om, speciellt hennes mamma som är precis lika pinsam som Charlotte haha! Så det blev många skratt här och där när hon berättar om olika pinsamma saker som både hon och hennes mamma hade gjort. Det kändes verkligen som att man fick följa Charlotte runt i ett år och uppleva det hon gick igenom både roliga saker och sorgliga saker. Det som drogs upp mest i boken var hennes missfall, hon fick ju ett utomhavandeskap som gjorde henne otroligt sjuk och hon var nära på att dö. Att få läsa från hennes perspektiv om hur dålig hon mådde och hur sårad hon var över hur Gary behandlade henne fick mig känna ledsen för hennes skull. Det var otroligt krossande att läsa om alla saker hon gick igenom, men samtidigt tycker jag att hon växte upp så mycket efter den erfarenheten.
 
Hon har jobbat mycket med att sprida ut kunskapen om utomhavandeskap samt jobbar mycket välgörenhet om just i den området för att fler kvinnor inte ska hamna i samma situation som henne. Sen att hon tog steget att lämna Gary och gå vidare var verkligen stort gjort av henne! Äntligen kan hon vara fri och slippa bli sårad om och om igen. Trots att jag hade hoppats på att hon skulle bli tillsammans med Gary igen så ändrade jag min åsikt efter jag läste boken, det fick mig verkligen inse att Gary var en asshole mot Charlotte säsong efter säsong. Så jag är glad för Charlottes skull att hon har träffat kärleken och gått vidare och fått stor framgång i sin karriär. 
 
Charlotte var verkligen min favorit i Geordie Shore så att få läsa den här boken och veta varför hon hoppade av och varför hon inte blev tillsammans med Gary blev svar på mina frågor. Trots att hon har slutat i programmet så kommer hon alltid vara saknad, men kommer se fram emot att få se henne mer i framtiden med flera roliga böcker och program. Så jag gillade den här boken, just för att det var så personligt och rolig precis som det ska vara när det gäller Charlotte. Skulle verkligen rekommendera er att läsa den här boken om ni också gillade Charlotte i Geordie Shore. 
 
Jag ger ¨Brand New Me¨ av Charlotte Crosby betyg fyra av fem
 
Boken finns att köpa hos Adlibris, Bokus och Amazon
 
 

¨Tjurnatten¨ av Caroline Hurtig

Publicerad 2017-09-21 18:12:00 i Allmänt,

Titel: Tjurnatten
Författare: Caroline Hurtig
Förlag: Seraf förlag
Sidor: 336 sidor
Utgivning: 2015
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling
 
När Vala blir utvald att delta under tjurnatten anar hon inte att hennes liv kommer förändras för alltid. Att allt hon trodde att hon visste om sig själv och om dem omkring henne är en lögn.


Efter en rad traumatiska händelser som väcker något till liv i hennes själ, något som borde förblivit slumrande, förvandlas hennes liv till en kamp. En kamp mot ödet och den väg hon omedvetet dömt sig själv till att vandra.
Det finns ingen återvändo men Vala är besatt av att hitta en utväg.

Linder inser inte betydelsen av tjurnatten förrän det är försent. Han hade aldrig räknat med att den skulle komma att påverka varje val han gör.
I ett liv kantat av mörker är hon ljuset.
Han kommer göra allt för att inte förlora henne.
 
Recension
 
Alltså wow! Som vanligt är Carolines böcker beroendeframkallande och den här boken är absolut en av de! Jag är så imponerad över hur varje mening och ord fick mig uppleva varje miljö, händelse och känslor som fick mig falla pladask för historien. Det tog ett tag innan jag insåg vem Vala var och varför den här boken en fristående del från min favorit bokserie ¨Själarnas öden¨ och Caroline har verkligen lyckats bra med att fläta ihop båda historierna.
 
Jag gillade att man fick läsa från både Linders och Valas perspektiv vilket gav en bättre förståelse över deras historia och känslor för varandra. Men den här boken är ingen vanlig kärlekshistoria som alla andra, den här är fylld med sorg, äventyr, magi och mycket mer som gav en riktigt bra och annorlunda kärlekshistoria. Däremot kände jag mig väldigt sorgsen över situationen som Linder och Vala var i, jag hade önskat att de fick en annorlunda slut även om de fick vara tillsammans till slut. Trots jag var så arg och sorgsen genom hela boken så kunde jag inte låta bli att le åt deras kärlek för varandra trots deras orättvisa situation.
 
Jag älskade den här boken trots att den var sorglig och tragiskt, men den där lilla ljusglimten som fanns där när Linder och Vala vägrade att ge upp deras kärlek för varandra gjorde att jag fick den där hoppet om att de äntligen skulle bli tillsammans till slut. Men det slutade inte som jag hade hoppats, men de fick vara tillsammans och Vala fick en uppdrag där hennes roll i bok serien ¨Själarnas öden¨ skulle börja. Riktigt bra avslut! Om du gillade att läsa böckerna från ¨Själarnas öden¨ så rekommenderar jag verkligen den här boken!
 
Tack till Seraf Förlag för recensionsexemplar!
 
Jag ger ¨Tjurnatten¨ av Caroline Hurtig betyg fem av fem
 
Boken finns att köpa hos Adlibris, Bokus och Seraf förlag
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela