Maddes Bokhylla

”Drottningen - The selection” av Kiera Cass

Publicerad 2018-10-26 14:05:29 i Allmänt,

(null)

Titel: Drottningen 
Författare: Kiera Cass
Serie: The Selection, bok fem
Förlag: B Wahlströms
Sidor: 217 
Utgivning: 2018

Spoilers kan förekomma!

Handling

Att Eadlyns liv i palatset skulle bli så annorlunda hade hon aldrig kunnat tro när hon tackade ja till Urvalet. Som om det inte vore nog med att hon måste övertyga folket om att hon inte är en kall, bortskämd prinsessa, så har hennes mamma blivit allvarligt hjärtsjuk. Hennes pappa kollapsar snart under pressen att leda riket medan hans stora kärlek svävar mellan liv och död. 

Eadlyn tvingas därför ta allt mer ansvar, och tiden börjar bli knapp för att välja vem som är värdig att stå vid hennes sida när allt är över. Hon förväntar sig inte ett sagoslut i stil med hennes föräldrars tjugo år tidigare, men hon tvingas inse att det faktiskt finns känslor, äkta känslor, för flera av de deltagare som är kvar. 

Det känns inte längre helt otroligt att hon ska finna kärleken, men hennes val visar sig bli så mycket viktigare än hon först anat. Hur ska hon veta vad som är det rätta valet inte bara för henne, utan för hela Illéas framtid?

Recension


Wow vilken besvikelse den här boken är. Jag hade hoppats på att sista boken i serien skulle va bättre än den förra men tyvärr gav den inget mer än tråkig handling och dålig slut. Jag älskade de tre första böckerna med America och Maxon men fortsättningen med bok fyra och fem när man får läsa om deras dotter Eadlyn var bara onödigt. Hade gärna velat fortsätta läsa om America och Maxon, kanske när de får reda på att de är gravida och hela processen och många andra stora steg i livet. 


Även fast författaren skrev bra så var det bara handlingen och huvudkaraktären Eadlyn som jag inte tyckte om. Eadlyn är en bortskämd och jobbig person att följa, trots hon förändras under Urvalet till en lite bättre person så var det fortfarande svårt att gilla henne. Sen att hon väljer en helt random kille på slutet var inget man förväntade sig. Hela urvalet var bara ett skämt och jag hade hoppas att hon skulle välja sin barndomsvän Kile men där vart det en totalflopp.


De tre första böckerna var en succé enligt mig då jag upplevde all romantik och spänning, men sen kom bok fyra och fem och dessutom en ny huvudkaraktär och jag kände inget än att det var tråkigt och platt. Tycker att man borde att slutat efter tre böcker och skippat bok fyra och fem.


Så om du ska läsa den här bokserien så rekommenderar jag er de tre första böckerna och slösa inte eran tid på bok fyra och fem för de kommer bara göra er besvikna.


Jag ger boken "Drottningen - The selection" av Kiera Cass betyg ett av fem


Boken finns att köpa hos Adlibris  och  Bokus


 

”En ny gryning” av Madelene Lundvall

Publicerad 2018-10-22 10:43:00 i Allmänt,

(null)
Titel: En ny gryning - Och mörkret föll 
Författare: Madelene Lundvall
Serie: Och mörkret föll, del 3
Förlag: Everlasting Publisher Int.
Sidor: 378 sidor
Utgivning: 2018
 
Handling 
 
Efter attacken på Ekdalen har Melinda ofrivilligt blivit en av stadens ledare och förväntas nu hålla sig undan då hennes roll inte är att delta i det kommande kriget. Hon har dock andra planer och vill utplåna angriparna och därmed kanske även Kastio. 

Men Melinda tvivlar på att Kastio varit delaktig i attacken, något som får stadens äldsta att se rött. Även Ossian har börjat ta avstånd och verkar lida oerhört av det faktum att han inte var på plats under drakarnas skoningslösa angrepp, som lämnade stora delar av Ekdalen i ruiner och portalen till jorden näst intill fri. 

 
Recension
 
Den avslutande och sista delen av bokserien "Och mörkret föll" är äntligen här! Med goda ord om de två tidigare böckerna så såg jag fram emot att få läsa den sista boken i bokserien och få veta vad som händer härnäst i Melindas liv när det gäller hennes problem med att vara orakel, reda ut kärleksproblem med Ossian och Kastio och såklart försöka få stopp på kriget blanda druiderna som Kastios mamma hade startat. Och jag blev inte besviken den här gången! 
 
Det var mycket känsloladdade och spännande delar i boken som gav en imponerad avslut i bokserien. Att få äntligen reda ut Melindas problem som hon hade i tidigare böckerna samt få veta vad hon egentligen kände för Ossian och Kastio gav äntligen svar på alla frågor man hade. Jag blev glad över hennes val med kärleken samt att hon ryckte upp sig och verkligen försökte ta an sig rollen som orakel vilket gav det där lilla extra spänningen i boken. 
 
Som vanligt älskar jag delarna med Melinda och Kastio tillsammans, de ger de där gnistan som är så spännande att följa. När det närmade sig vem Melinda ville välja så blev man riktigt nervös då jag har favoriten Kastio och hoppades på att det skulle bli just de två. Och för att spoila lite så blev det precis som jag ville hehe. 
 
Dock hade jag önskat att jag hade fått veta hur det blev mellan Melindas bror och hennes bästa vän, samt Ossian och hennes föräldrar. Också hade jag velat fortsätta läsa efter slutet när Melinda avslöjar god nyheter och följa det, men det får man kanske inte eller? Vore så kul och läsa om det! Annars så tycker jag att det var en bra avslutande bok i serien och är väldigt glad att jag fick chansen att läsa böckerna. Madelene har skapat en häftig värld som är så pass spännande att läsa om och helt omöjligt att lägga ifrån sig boken när man väl kommer in i berättelsen. Jag hoppas att det kommer fler böcker i framtiden och fler spännande kärlekshistorier! 
 
Stort tack till Madelene Lundvall för recensionsexemplar! 
 
Jag ger boken "En ny gryning" av Madelene Lundvall betyg fyra av fem
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela