Maddes Bokhylla

"Sveket" av Ursula Poznanski

Publicerad 2016-10-26 09:52:17 i Allmänt,

 
 
Titel: Sveket
Författare: Ursula Poznanski
Förlag: Opal Förlag
Sidor: 430 sidor
Utgivningsår: 2014
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling:
 
Vad gör du när ditt liv vänds ut och in? När ditt skyddade liv i sfären tar slut för att du hör ditt namn räknas upp bland de som måste dödas. Desom ska dödas för att en konspiration hotar hela sfärsystemet. En konspiration du aldrig hört talas om.
Världen i sfärerna är perfekt och rättvis. Ria och de andra studenterna arbetar disciplinerat för att vidareutveckla denna värld och för att förbättra för klanerna som lever utanför i kyla och svält.
Det tror de i alla fall.
När Ria tillsammans med fem andra studenter beskylls för att vara del i en konspiration faller deras värld i bitar. De flyr, svikna, förföljda och utlämnade åt ödet. Utanför sfärerna hotas deras liv inte bara av kyla, svält och illasinnade klaner, utan även av sfärernas verkställare. Varför är det så viktigt att de dör?
 
Recension:
 
När jag började boken så var jag osäker på vad jag tyckte om själva berättelsen. Den har en bra idé och bra innehåll men trots det så kändes det ganska platt och händelselös. Kan vara för att det är första boken och det kommer hända mer i nästa bok, förhoppningsvis!

Jag gillade huvudkaraktären Ria som liknar många modiga karaktärer i bokvärlden som Tris från Divergent som ett exempel. Det finns en del likheter mellan de två då de är tystlåtna och rädda i början men utvecklas till modiga och starka tjejer som gör böckerna mer spännande. Men jag hoppas inte det blir lika dåligt som Allegiant, den tredje och sista boken i Divergent serien.

Ria är på rymmen med sin pojkvän och flera andra från sfärerna men det känns som hon växer ifrån gruppen och blir mer som primerna och börjar utveckla relationer med dem. Som jag ser det verkar det finnas ett litet något mellan henne och primen som står på tur att bli ledare i primernas klan, eller har jag fel? Känns så svårt att tyda något i boken då man blir så osäker på vissa saker och ting i berättelsen.

Jag säger inte att boken är jätte dålig, det gick att läsa och jag gillade att följa berättelsen och veta vad som hände. Boken hade en del spännande inslag som gjorde att man ville ändå fortsätta läsa trots att det var lite platt. Jag kommer nog ändå vilja läsa nästa bok och veta vad som händer härnäst. Jag hoppas bara att det blir bättre och spännande, ska däremot inte ha för höga förhoppningar.

Tack till Opal Förlag för recensionsexemplar!

Jag ger "Sveket" av Ursula Poznanski betyg 3 av 5

Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus 

¨Ceremonin¨ av Kiera Cass

Publicerad 2016-10-19 18:44:26 i Allmänt,

 Titel: Ceremonin
Författare: Kiera Cass
Bokserie: The selection (Bok 1)
Förlag: B Wahlströms
Sidor: 297 sidor
Utgivningsår: 2016
 
Obs! Spoilers kan förekomma!
 
Handling:
 
Om du fick en chans att vinna både kärlek och ett bättre liv, skulle du ta den, även om det innebar att du var tvungen att ompröva allting du tidigare trott på?

För trettiofem tjejer är The Selection deras livs chans, en möjlighet att fly det liv och den kast de är födda i och istället leva i lyx och rikedom. De ska få bo i det kungliga slottet, tävla om att vinna prins Maxons hjärta och om att bli Illéas nästa drottning.

America Singer har aldrig drömt om den typen av liv och hon vill absolut inte vara en del av en kungafamilj som förtrycker sina undersåtar. Men kanske är saker inte riktigt vad de ser ut att vara kanske har America och prins Maxon mer gemensamt än vad hon vågat drömma om?
 
Recension:
 
Jag älskar den här boken! Den är verkligen en bok om prinsessor, fylld med vackra klänningar, smink, smycken, skvaller och en hel del drama! Men under den söta prinsessa berättelsen så pågår det även ett krig i landet vilket de får uppleva på palatset. Den här boken är rolig blandning med prinsessor och krig så det var riktigt spännande att läsa! Satt uppe hela natten för att läsa klart boken, det var så värt det!
 
Själva berättelsen är väldigt likt programmet Bachelor, där killen ska dejta och välja den utvalda. Det måste vara därifrån Kiera fick sin idé till sin bok? Jag menar 34 tjejer från olika samhällsklasser blir inbjudna till slottet för att tävla om prins Maxons hjärta och en efter en blir hemskickade när prinsen inte tyckte att de passade bra för honom. Så lik Bachelor, jag gillar själv inte programmet men den här boken där Kiera har blandat till lite med t.ex. krigen gjorde det ännu mer spännande att läsa!
 
Romantiken i boken är helt galet! När huvudpersonen America som är redan kär i en kille i hemstaden åker för att tävla om prins Maxons hjärta, bara för att hjälpa sin familj ekonomiskt, träffar prins Maxon så är hon helt övertygad om att han är en stel typ och snobbig. Men när hon träffar på honom första natten så inser hon att hon har helt fel om honom, han är väldigt charmig och snäll. De utvecklar en vänskap mellan varandra och kommer överens om att hon ska få stanna kvar så länge i tävlingen som möjligt för att hjälpa hennes familj. Men när de väl umgås mer och mer så börjar America utveckla känslor för prinsen och han för henne. Det hela blir komplicerat när hennes kärlek från hemstaden börjar jobba på slottet.
 
Spänningen är olidligt i boken! Jag längtar galet efter nästa bok där man får läsa fortsättningen av tävlingen och om Americas drama med sina känslor för prins Maxon och hennes pojkvän som jobbar på palatset. Vem kommer America välja och hur kommer tävlingen sluta? Som tur kommer svenska översättningen för bok nummer två ut den här månaden. Spännande!
 
Jag ger ¨Cermemonin¨ av Kiera Cass betyg 5 av 5
 
Boken kan köpas hos Adlibris och Bokus, bok nummer två ¨Eliten¨ kan även köpas hos Bokus just nu!
 

Lästa böcker September

Publicerad 2016-10-19 18:41:55 i Allmänt,

September månaden har varit fylld med en massa läsande! Har lyckats läsa nio böcker tack vare en massa resande till och från jobbet. Har läst många bra böcker som ¨Viskskrik¨ av Kristina Emanuelsson, ¨Främlingen¨ av Diana Gabaldon och många fler! Men det var tyvärr en bok som inte imponerade mig, ' Virtnet-spelen¨, jag älskade James Dashners böcker från bok serien Maze Runners men tyvärr var det rörigt och konstig i den här boken... Någon annan som håller med eller inte?
 
De böcker som jag har läst är:
 
¨Hatad och älskad¨ av Alexandra Nilsson och Ylva Enström
 
¨Innan helgen är över¨ av Kerstin L Hahn
 
¨Hallahem- Staden under bergen¨ av Susanna Trydal och Daniel Åhlin
 
¨Viskskrik¨ av Kristina Emanuelsson
 
¨Främlingen¨ av Diana Gabaldon
 
¨Kvinnan i klippan¨ av Annika Banfield
 
¨Vi är en¨ av Sarah Crossan
 
¨Hanna Mendels chans¨ av Suzy Zail
 
¨Virtnet-spelen¨ av James Dashner
 
Vissa recensioner på vissa böcker finns redan på bloggen, de andra kommer snart upp på bloggen! Jag ser fram emot fler nya och spännande böcker att läsa i höst!  Har ni läst någon bra bok som jag bara måste läsa i höst? Kommentera gärna!
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela