Maddes Bokhylla

"Viskskrik" av Kristina Emanuelsson

Publicerad 2016-09-29 23:02:24 i Allmänt,

Titel: Viskskrik
Författare: Kristina Emanuelsson
Förlag: Calidris förlag
Sidor: 336 sidor
Utgivningsår: 2016
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling:
 
Alice vet att hon är dödens om hon rör pappas grogglas och när hon en dag lånar dem i smyg, för att dricka Coca-cola tillsammans med Pernilla i portuppgången, krossas två av glasen.

Skulden blir svår att bära - även om den inte är hennes - och straffet leder till ödesdigra konsekvenser.

Recension:

När jag fick boken så var jag lite osäker på vad boken handlade om och om den var bra då det stod inte så mycket om vad den handlade om på baksidan av boken. Med en viss tveksamhet så började jag läsa boken och jag blev golvad, jag har aldrig läst något liknade förut. Kristina har skrivit så bra att hon får varje ord och meningar så kraftfulla som om det vore poesi. Jag hade så svårt att tro att det var hennes debutbok då jag var så imponerad över hennes skrivsätt och hur hon får läsaren att bli påverkad av den fina berättelsen.

Jag gillade karaktären Alice i boken som man får läsa i dåtid och nutid, speciellt i dåtid när hon som barn får gå igenom en tuff period med sin mamma som har psykiska besvär samt hennes pappa och morbror Ingmar som drack ofta men försökte få igång dagen för Alices skull. Att läsa Alices tuffa uppväxt gjorde en sorgsen över situationen med hennes mamma då Alice önskade hela tiden att hennes mamma skulle bli frisk någon dag. Alices nutid när hon är i 30 års åldern är ganska ensamt att läsa då hon går igenom en process med sin bästa vän sen barndomen, Jack, som hon känner sig osäker om hon har känslor för honom då svartsjuka uppstår.

Kristina har skrivit en fantastik fin bok som verkligen får läsaren att bli berörd. Alla meningar och ord är så levande och kraftfulla att man inte kan sluta läsa eller sluta tänka på boken efteråt. Jag är väldigt glad att jag fick läsa boken då den har berört mig en hel del och jag hoppas verkligen att Kristina skriver flera fina böcker som ¨Viskskrik¨ i framtiden, ser väldigt fram emot det!

 

Stort tack till Calidris förlag för recensionsexemplar!

Självklart ger jag boken ¨Viskskrik¨ av Kristina Emanuelsson full poäng, 5 av 5 poäng!

Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus

 

Vilken överraskning!

Publicerad 2016-09-25 14:07:10 i Allmänt,

 Blogg.se hemsida och Kissies blogginlägg om min bokrecension av boken "Älskad och hatad" 
 
Oj! Jag vet inte vad jag ska säga! Jag fick en stor överraskning när jag såg att besök antalet hade höjts enormt när jag gick in på min blogg i fredags. Först trodde jag att jag det hade blivit fel på appen blogg.se men när jag gick på hemsidan så såg jag min bild på boken på framsidan! Där hade de skrivit om min recension och länkat till min blogg, sjukt överraskad kollade jag även hos Kissies blogg och såg att hon också hade skrivit om min bok recension! Jag är så tacksam att ni ville läsa min recension om boken "Älskad och hatad", jag startade bloggen för två-tre månader sen så jag är ganska ny med att skriva recensioner så jag är absolut ingen expert utan lär mig varje dag. Men när något sånt här händer så blir jag jätte glad för det och jag är fortfarande chockad än idag haha! 
 
Ni får jätte gärna kommentera och komma med önskemål om vad jag ska skriva om, jag tar tacksamt emot alla tips och råd! Nu vet jag att alla inte komma stanna kvar och läsa min blogg men hoppas på att några kanske gör det? 
 
 

¨Hatad och älskad¨ av Alexandra Nilsson och Ylva Enström

Publicerad 2016-09-22 21:46:00 i Allmänt,

Titel: ¨Hatad och älskad¨
Författare: Alexandra Nilsson och Ylva Enström
Förlag: Calidris förlag
Sidor: 112 sidor
Utgivningsår: 2016
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling:

Alexandra Kissie Nilsson är en av Sveriges mest kända bloggerskor. Förutom sin blogg, som har över 120 000 läsare varje dag, så har hon över 200 000 följare på Instagram och över 100 000 prenumeranter på YouTube.

Hatad och älskad är Alexandras uppgörelse med en resa som startade när hon var femton år och skapade Kissie ett kaxigt och provokativt alter ego. Hennes läsare provocerades av hennes kaxiga öppenhet, festande och jakt på kändisskap. Alla älskade att hata henne.

Bilden av Kissie formades snabbt av media och många är fortfarande av uppfattningen att hennes liv handlar om mode, plastikoperationer och fester. Nu får vi läsa om det som media missat, vad priset för berömmelse egentligen är. Alexandra skriver öppenhjärtigt och insiktsfullt om den glammiga bloggvärldens brutala baksida och tillåter läsaren kika in bakom röda sammetsrep. Det är dags att lära känna personen bakom masken; människan bakom rollen Kissie.

Hatad och älskad är skriven tillsammans med författaren Ylva Enström

 

Recension:

Jag har följt Alexandras blogg Kissie länge, sen jag var femton år, då var bloggar riktigt populära att läsa. Mitt första intryck att henne var att hon var väldigt bitchig och skrev otrevliga saker om folk och ting som hon inte tyckte om. Trots jag inte gillade henne i början så följde jag ändå hennes blogg för det var roligt att följa dramat i hennes blogg, då vissa saker var bara överdrivna.

Jag har aldrig förstått varför hon var som hon var men på senaste tiden har hon blivit mer snällare och mognare. När jag såg att hon skulle skriva bok om just henne så var jag bara tvungen att läsa den då jag ville veta vem Alexandra aka "Kissie" är. Jag måste säga att jag har så mycket mer förståelse varför hon betedde så förut och varför hon sökte uppmärksamhet för sin blogg skull. Jag tycker om henne nu jämfört med förut, hon förklarar i sin bok att hon gjorde de sakerna, inte bara på grund av hennes blogg utan att för hon sökte också uppmärksamhet för hon kände sig ensam på grund av vissa situationer.

Men Alexandra skriver inte bara om uppmärksamheten, hon skriver också om hennes sida som feminist. Hon berättar många historier när hon har blivit utsatt för kränkande kommentarer, sexuella närmande och jobbiga män som raggar på henne. Man fick läsa hur hon hanterade situationerna och vad hon tyckte och tänkte om det. Hon insåg just då att hon var trött på att bli utsatt för olika kränkande saker från män och varför hon blev just feminist. Hon drar upp många bra och viktiga saker som hon tycker själv att man inte ska behöva utsättas sig för när det gäller sexistiska kommentarer, närmande, kommentarer om att välja inte få barn, jämställdhet mellan män och kvinnor, mens och många fler saker. Jag älskade speciellt delen där hon tycker att många använder meningen "pojkar är pojkar" som en ursäkt för deras beteende mot tjejer och hon tycker att det är dax att man börjar lära pojkarna hur de ska bete mot tjejer istället för att tjejerna ska lära sig vara försiktig bland pojkar.

Jag måste säga att jag håller verkligen med Alexandra när det gäller det feministiska sidan. Varför måste vi kvinnor bli stämplade och bli illa behandlade för något vi är eller gör? Alexandra skriver på ett bra och övertygande sätt som får en haja till och inse att våran samhället här i Sverige är verkligen sjukt när det gäller kvinnosynen. Man inser inte det själv då man är så van med det man har idag. Alexandra skriver vad som borde vara rätt i samhället och vad som borde ändras och jag tycker att vi borde uppmärksamma vad hon och andra feminister tycker om samhället idag. Det är dax för förändring!

Boken var väldigt liten när jag fick den, var förvånad för jag trodde att Alexandra skulle gå all in när det gällde att skriva en bok, men jag tyckte att hon fick med sin historia, tankar och åsikter i det lilla boken och jag är imponerad över att hon lyckades få med så mycket i några sidor. Jag gillade att man fick läsa hennes historia och varför hon var en annan person förut och hur hon är idag. Jag har så mycket mer förståelse över vad hon har gått igenom och hur det är att gå igenom en kändisskap när det gäller att vara en bloggare.

Jag hatar henne inte längre utan jag gillar henne nu när hon har mognat och blivit vuxen vilket är strong gjort efter allt hon har varit med om. Jag gillade också omslaget där hon visar sitt äkta jag istället för de vanliga posande som många bloggare har på deras böcker, en glad och rolig tjej som utstrålar Girl Power! Läs gärna boken om du är nyfiken på vem Alexandra aka Kissie är!

 

Jag ger boken ¨Hatad och älskad¨ av Alexandra Nilsson och Ylva Enström betyg 4 av 5
 
Boken finns att förboka hos Adlibris och Bokus!
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela