Maddes Bokhylla

Sophie Kinsella kommer till Bokmässan 2017!

Publicerad 2017-04-27 12:21:38 i Allmänt,

Har ni hört? Sophie Kinsella ska komma till bokmässan i Göteborg 2017! Jag som älskar hennes böcker är så super taggad och har nu bestämt mig att jag ska åka till årets bokmässan bara för att träffa henne haha! Nej men jag har läst så många böcker som hon har skrivit, speciellt ¨Shopaholics bekännelser¨ serien är en av mina favoriter. Så jag ser väldigt fram emot att få träffa henne och kanske få en autograf? Får hålla tummarna på att det blir möjligt då det är alltid så mycket folk på mässan och långa köer...
 
Bildresultat för shopaholics bekännelser
 

Nya böcker!

Publicerad 2017-04-19 12:38:00 i Allmänt,

Recensionsexemplar från Bokfabriken, Harper Collins och Opal, sen en beställning från Adlibris
 
Det har varit rätt segt de senaste veckorna så det är därför det har varit tyst på bloggen och instagram. Har jobbat, åkt ner till Örebro ett antal gånger och en massa andra saker som behövdes fixas lite. Men nu kör vi igång igen! Det har hamnat en del bokpost i brevlådan de senaste veckorna så det är riktigt kul att få lite nya böcker! Först fick jag böckerna ¨Opium¨ av Staffan Nordstrand och ¨Öga för öga, tand för tand¨ av Mats Ahlsted från Bokfabriken. Båda är spänningsromaner så det blir rysligt spännande att läsa!
 
Från Harper Collins fick jag ¨Dolda tillgångar¨ av Margot Lee Shetterly, en sann historia om tre olika kvinnor som arbetar på NASA i Amerika där det är stora fördomar mot mörkhyade samt kvinnor. Har sett filmen och tyckte så mycket om den så jag håller tummarna på att boken är lika bra! Fick även boken ¨Händig man sökes¨ av Jöns Hellsing, en roman som utspelas i Skottland på 1980-talet, så det kommer bli intressant att läsa den! Från Opal så fick jag ¨Gryningsstjärna¨ av Charlotte Cederlund, det är den andra delen i bokserien Idijärvi trilogin, jag har inte fått tag på den första boken än men har hört mycket gott om bokserien så jag hoppas på att jag kommer gilla den!
 
I sista minuten så köpte jag ¨After - När vi möttes¨ av Anna Todd och ¨Det oändliga havet¨ av Rick Yancey i butiken Adlibris här i stan då de hade halva rea priset. Sen missade jag totalt att boken ¨En shopaholic i Las Vegas¨ var redan ute! Vart såklart super glad och beställde hem den så fort jag kunde haha! Älskar hennes böcker! Det blev en hel del böcker den här månaden så det känns riktigt kul att få läsa lite nytt och upptäcka nya favoriter. Sen hoppas jag på att det kommer bli flera bok events i år, vart så länge sen jag sist gick på någon bok relaterat event. Om ni vet någon event som man inte kan missa, så tipsa gärna! :)
 
 
 

¨Den utvalda - The Selection¨ av Kiera Cass

Publicerad 2017-04-03 12:15:00 i Allmänt,

Titel: Den utvalda - The Selection
Författare: Kiera Cass
Serie: The Selection, bok tre
Förlag: B Wahlströms
Sidor: 289 sidor
Utgivning: 2017
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling
 
America hade aldrig kunnat föreställa sig att det gick att finna äkta kärlek i en tävling som Urvalet. Men hennes känslor för Maxon har växt sig starka och konkurrensen är tuff, så med bara några veckor kvar innan allt avgörs måste hon jobba hårdare än aldrig förr för att vinna. Mot tävlingens slut intensifieras också trycket utifrån. Rebellernas attacker blir blodigare och brutalare, och America som egentligen står på rebellernas sida måste dölja sina sympatier. Hennes enda chans att verkligen förändra kungariket i grunden är att vinna tävlingen och tronen, och hoppas på att även Maxon har mod nog att stå upp för vad som är rätt.
 
Recension
 
Åh äntligen fick jag läsa fortsättningen! Jag hade längtat så mycket efter att få fortsätta läsa kärlekshistorien mellan America och Maxon. Det slutade ju sist med America valde stanna kvar i tävlingen och satsa på Maxon istället för att rymma med Aspen. Men det verkar inte gå riktigt vidare mellan America och Maxon i början av berättelsen så man fick onda aningar inför vad som skulle hända härnäst. Skulle Maxon välja Kriss istället? Jag blev förvånad över att America utvecklad en vänskap med hennes fiende Celeste som mobbade alla tävlande och ville själv vinna. Celeste insåg till slut att hon sökte bara efter uppmärksamhet och inte kärlek från Maxon. Det var riktigt fint och rörande att läsa om hur de kom nära varandra tillsammans med de andra tävlande.
 
Berättelsen tog en helt annan vändning jämfört med de två första böckerna då rebellernas attacker mot palatset ökades och alla tävlande kom närmare varandra och ställde upp för varandra mer istället för att sabba för en. Jag till och med började att gilla Kriss och Celeste som jag först hatade, men de hade fina sidor trots deras dåliga sidor. Som alltid roades jag av att läsa hur America och Maxon var mot varandra, deras gnabb och småbråk var bara för roligt att följa då man insåg att de verkligen älskade varandra.
 
Jag fick panik när slutet närmade sig, jag trodde att Maxon skulle välja America men det tog en helt annan väg när Maxon upptäckte att en av hans vakter Aspen var Americas ex. Gud vad elak Maxon var mot America då, gjorde mig så arg då jag tyckte inte han skulle ha något att säga om det då han gjorde samma sak mot America med de andra tävlande. Han borde ha fattat att det inte handlade om bara honom, America mådde precis lika dåligt när han var med de andra tävlande så han borde inte ha något att säga till om. Men jag kan hålla med om att America borde ha berättat om Aspen redan från början och inte hållit det som en hemlighet. Inte undra på att jag hatar programmet Bachelor som boken har många likheter från... Slutet lämnade mig i chock då en hemsk attack drabbar palatset och många oväntade dör samt många hemligheter som avslöjas och det blev till slut dags för en bröllop och en lycklig slut för America, Maxon och Aspen. Jag hade hoppats på att få läsa om bröllopet och vad som hände efteråt för det var det jag hade väntat på väldigt länge sen första boken.
 
Författaren Kiera har lyckats igen, hon har skrivit en väldigt fin och romantiskt berättelse med en touch av drama med koncepten från Bachelor och massa spänning med rebellattackerna som gjorde det helt omöjligt att lägga boken ifrån sig. Den här bokserien är helt fantastisk och inget man får missa i bokaffären. Ett absolut måste på boklistan, för både unga och vuxna läsare. Jag ser väldigt fram emot att få läsa fortsättningen då man får läsa om den nästa generationen, då en tjej kommer få välja mellan 48 stycken killar, låter hur spännande som helst?!
 
 
Jag ger ¨Den utvalda - The Selection¨ av Kiera Cass betyg fem av fem
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela