Maddes Bokhylla

¨Varghamn¨ av Sara Dalengren

Publicerad 2018-06-06 13:50:00 i Allmänt,

Titel: Varghamn
Författare: Sara Dalengren
Serie: Flocken, bok två
Förlag: Upper Room förlag 
Sidor: 320 sidor
Utgivning: 2017
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling
 
Anja får betala hårt för sitt svek mot flocken. Ensam och utsatt förvandlas hennes liv snart till en mardröm. Längtan efter frihet och chansen att få visa mannen som hemsöker hennes drömmar vad hon egentligen går för, håller henne vid liv. Simon har inte glömt den vackra och dödliga Anja, trots hårt arbete och en strid ström av tillfälliga förbindelser. Inget kan få minnet av deras första möte att blekna. När deras vägar korsas på nytt ser han sin chans, men Anja är inte det minsta villig att låta sig charmas.
 
Recension
 
Som ni vet så älskade jag första boken med Jonathan och Miriam så jag blev väldigt glad över att få chansen att recensera andra boken. Dock så fortsätter inte historien med Jonathan och Miriam men de har ändå en liten del i boken vilket jag var glad över då jag älskar Miriams personlighet. Den här gången får man följa Simon och Anja som är en helt annnorlunda par jämfört med Jonathan och Miriam. Anja med sitt hårda och tuffa personlighet och Simon med sitt kaxiga blir en rolig kombination att läsa om. Det bjuds på många skratt och leenden och man kan inte låta bli att älska andra boken också. 
 
Däremot så tycker jag inte speciellt så mycket om karaktären Anja med sitt personlighet då hon är så dömande och hård mot vissa personer, speciellt Miriam för att hon är en människa. Jag vet att hon är uppfostrad till det i sin flock men jag kan ändå inte låta bli att känna avsky mot henne när hon har såna tankar. Jag hoppas däremot att hon ändrar sin attityd efter ett tag hos sin nya familj och börja ändra sina tankar om just människor, speciellt om Miriam. Jag tyckte om Simon däremot trots hans historia med kvinnor, han inser till slut att han vill vara med Anja och försöker desperat att få henne att visa sina känslor för honom. Jag kunde inte sluta skratta när deras varginstikter kom igång när de träffades efter Anjas flykt från sin brors flock, när de insåg att de inte kunde låta bli varandra och hur jobbigt det var att vara i samma rum. Det bjöds på många skratt kan jag säga. 
 
Jag älskade den här boken lika mycket som den första. Att få läsa om två personer med olika personligheter, kaxiga Simon som retar den tuffa Anja och Anja som blir frustrerad över sina känslor för Simon ger verkligen en kittlande och härlig blandning med spänning och humor. Jag tyckte att det var så enkelt att komma in i berättelsen för det gav verkligen den där upplevelsen i boken som bjöd på många skratt och leenden. Jag är verkligen imponerad över Sara har levererat två riktigt bra böcker så jag ser väldigt fram emot en tredje bok att få läsa så man kan få fortsätta läsa om Jonathan, Miriam, Simon och Anja. 
 
Stort tack till Sara Dalengren för recensionsexemplar! 
 
Jag ger boken ¨Varghamn¨ av Sara Dalengren betyg fem av fem  
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus 
 
 

Nytt i bokhyllan!

Publicerad 2018-06-05 15:00:27 i Allmänt,

De senaste veckorna har det kommit en hel del böcker på posten från olika förlag. Så jag har mycket att se fram emot att läsa i sommar! Jag har haft en lässvacka så det har varit väldigt svårt att komma igång med läsningen igen men som tur börjar det komma tillbaka sakta men säkert nu när man har fått nya böcker till bokhyllan! Jag ser mest fram emot att läsa ¨Drottningen¨ av Kiera Cass som är sista boken i bokserien ¨The selection¨, är även taggad att läsa ¨En ny gryning¨ av Madelene Lundvall som också är den sista boken i serien.
Sen får vi se om jag även gillar de andra böckerna jag har fått, ¨Det osynliga barnet och granen¨ av Tuve Jansson verkar va en mysig kort berättelse för barn som jag också ser fram emot att läsa. De andra böckerna har jag ingen aning om vad de handlar om så det kommer bli intressant att börja läsa de!
 
Har ni läst någon av böckerna? Någon ni rekommenderar eller inte?
 

¨Korpgudinnan - Sagan om Turid¨ av Elisabeth Östnäs

Publicerad 2018-06-05 12:13:20 i Allmänt,

(null)
Titel: Korpgudinnan
Författare: Elisabeth Östnäs
Serie: Sagan om Turid, bok tre 
Förlag: Berghs förlag
Sidor: 300 sidor
Utgivning: 2016
 
Spoilers kan förekomma! 
 
Handling
 
Tredje delen i trilogin om Turid.Turids resa går över irernas rike. Mot bergen skulle hon, det sa Holme. Men var ligger bergen? Tillsammans med Frode och Unna färdas Turid till Dyflin, irernas stora handelsby. Där möter hon de nordmän som slagit sig ned på den gröna ön. Hon får också uppleva irernas gudinnor. En av dem är mild, men en annan är en krigsgudinna, långt från något Turid tidigare mött. Är det här, i irernas rike, som hennes resa ska avslutas?
 
Recension
 
Resan fortsätter för Turid, hennes make Frode och vän Unna mot deras nya hem. Dock blir resan tuffare och jobbigare för Turid som måste gå igenom en hel del tuffa processer som sorg, tvivel på sin tro och brutna vänskap. Jag tycker att den tredje och avslutande boken var mycket tuffare att läsa igenom jämfört med bok ett och två. Turid är nu en vuxen, gift och mogen kvinna som ska fortsätta sin resa mot sitt nya hem tillsammans med sin make Frode och sin trogna vän Unna. Trots alla processer som Turid fick gå igenom så märkte man att hon var riktigt känslokall och tuff på utsidan trots att hon gick sönder inombords vilket var jobbigt att läsa om. 
 
Turid och hennes res sällskap får träffa på nytt folk på vägen, ett kloster med nunnor, på deras resa som har ett annorlunda kristen tro, där de tillber till Korpgudinnan. De hamnar där när det går illa för Turid som förlorar sitt första barn och hon måste gå igenom tillsammans med Frode sorgen över deras dotter. Samtidigt inser Turid att hon förlorar sin vän Unna mer och mer till nunnornas religion. Turid som känner att hon förlorar allt och annat börjar tvivla sin tro allt mer. Hela den här processen var riktigt jobbigt att läsa om då jag tyckte så pass synd om Turid som fick gå igenom så mycket så pass ung. Att förlora ett barn samt en nära vän är för mycket för en att gå igenom på en och samma gång, trots att hon hade sin make Frode så var han inte till stort hjälp tyckte jag. 
 
Men när Turid bryter mot deras största regel i deras kloster så blir hon utvisad, men hon får återigen tillbaka sin tro för Freja igen när hon bröt klostrets regel. Hon och Frode blir utsänd i havet i en båt för att dö men lyckas komma till iland och hamnar på ett kloster med munkar där de har en mer vänligare kristen tro. Tillsammans med några munkar och andra personer så bestämmer de att utforska en nytt land som de hoppas på att det kan bli deras framtida hem. Väl där hittar Turids sitt folk och sitt sanna identitet. Ett perfekt avslut för Turid som har äntligen hittat sitt hem efter en lång resa med många förlorande familjemedlemmar, vänner och sorg så kunde hon till slut slå ner och leva lyckligt tillsammans med sin make Frode. 
 
Turid trots sina unga ålder har gått igenom så mycket som många inte har gjort i ung ålder, trots att jag ser henne som ett barn genom bokserien så var hon verkligen en tuff och mogen karaktär att följa. Man blir verkligen imponerad över att få läsa hur hon gick igenom tuffa processer och vägrade att ge upp när det blev för tufft. Bokserien har verkligen gett så mycket i historiskt sätt och jag tyckte väldigt mycket om att få följa Turids resa mot sitt nya hem, genom tuffa processer och händelser för att till slut bli en stark och mogen kvinna.
 
Tack till Berghs Förlag för recensionsexemplar!
 
Jag ger boken ¨Korpgudinnan¨ av Elisabeth Östnäs betyg fyra av fem
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus  
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela