Maddes Bokhylla

¨Kronprinsessan¨ av Kiera Cass

Publicerad 2018-05-28 14:47:50 i Allmänt,

Titel: Kronprinsessan
Författare: Kiera Cass
Serie: The Selection - del fyra
Förlag: B Wahlströms 
Antal sidor: 325 sidor 
Utgivning: 2017
 
Spoilers kan förekomma! 
 
Handling 
 
Prinsessan Eadlyn har under sin uppväxt hört ändlösa historier om hur hennes föräldrar möttes och hur de föll handlöst för varandra. Hon har alltid tyckt att det låter väldigt romantiskt, men hon har inget intresse av att upprepa historien. Om det var upp till henne skulle hon helst aldrig gifta sig. Men en prinsessa får inte bestämma sådana saker på egen hand och Eadlyn kan inte fly från sitt öde. Det är dags för henne att delta i Urvalet. Eadlyn är helt inställd på att det för hennes del inte kommer att sluta med romantik, men när tävlingen börjar visar det sig att en av deltagarna faktiskt kan vara den rätta. Och kanske ligger det där lyckliga slutet inte så långt bort som Eadlyn alltid trott.
 
Recension
 
Bok serien fortsätter, dock så lämnar man America och följer nu hennes dotter Eadlyn genom hennes Urval. Tvisten är att det är killar som ska söka till Urvalet nu, så det kändes riktigt spännande att få läsa. Men jag blev tyvärr riktigt besviken på den nya huvudkaraktären Eadlyn, jag älskade de tre första böckerna med America då hon var så äkta och lätt att tycka om, Eadlyn är tvärtom vilket jag reagerade på. Eadlyn är en bortskämd och okänslig tjej som bara tänker på sig själv vilket jag blev förvånad över då hennes föräldrar America och Maxon är så fina personer. Dock kan jag ändå förstå att hon kan ha blivit så på grund av hennes uppväxt i ett kungafamilj.
 
Trots min besvikelse på huvudkaraktären så var jag nyfiken på hur hon skulle hantera Urvalet med alla killar som sökte till och tävlade om hennes hand. Det blev många tillfällen då hon var kaxig och gnällig och inte alls ville va med på Urvalet, men det som gjorde mig att fortsätta läsa var att hon verkligen försökte förändra på sig och ge killarna en chans. Det var även roligt att se att Marlee, Americas vän, hade en son i Eadlyns ålder som tvingades att söka till Urvalet trots hans motvilja. Kile som är det motsatta det Eadlyn är som person går med till slut på att vara med i Urvalet. Jag märkte att han har på något sätt en påverkan på Eadlyn vilket får mig att hoppas att det kanske kan bli något mellan de två för jag vet att det skulle va positivt för Eadlyn inför hennes regemente över landet. Men med Eadlyn så vet man inte hur det kan sluta i bokserien så jag är optimistisk.
 
Jag älskar Kiera Cass och hennes böcker, speciellt de första böckerna i serien ¨The selection¨. Trots jag har svårt för den nya huvudkaraktären så imponerar Kiera med sitt sätt att skriva och drar in läsaren i berättelsen och får en bli fast totalt. Så jag har lite blandade känslor för den här boken så kan inte ge toppen betyg men inte heller låg betyg så det fick bli mitt i mellan med hopp att kommande och sista boken får en huvudkaraktär med bättre attityd.
 
Stort tack till B Wahlströms för recensionsexemplar!
 
Jag ger boken ¨Kronprinsessan¨ av Kiera Cass betyg tre av fem 
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus 
 
Tips! De tidigare böckerna finns nu på pocket att köpa! 


¨Half bad - Häxornas krig¨ av Sally Green

Publicerad 2018-05-04 17:02:31 i Allmänt,

 
Titel: Half bad - Häxornas krig
Författare: Sally Green
Serie: Half bad, bok tre
Sidor: 306 sidor
Utivning: 2016
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling
 
Nathan är på flykt igen. Rebellerna håller på att förlora kriget. De är för få, utspridda och verkar chanslösa, trots att Nathan har övertagit sin fars starka krafter. Hans tidigare kärlek Annalise är nu hans mest hatade fiende. Våldet trappas upp och kampen blir alltmer förtvivlad.
Bara en sista, desperat utväg kan rädda dem. Nathan och Gabriel måste hitta en saknad amulett med förmågan att göra sin bärare oövervinnerlig.
Men räcker det? Kan Nathan ta sig igenom den svåraste prövning han någonsin ställts inför?
 
Recension
 
Jag tyckte att spänningen har stigit vid varje bok, och den här tredje och avslutande delen gav mig en riktig spännande och bra avslut även fast jag inte tyckte om hur Nathan hade bivit som person efter sveket med hans tidigare kärlek Annalise. Med hans humör och temperament så var det extremt jobbigt och skrämmande att läsa hans beteende och hämndlystnad. Men det fanns en mjukhet bakom hans hårda yttre, speciellt mellan honom och Gabriel som hade en fin vänskap som började utvecklas till något mer. Boken hade en bra blandning av olika delar som gjorde det svårt att sluta läsa när man var så pass ivrig på att få veta hur det slutade.
 
Jag tyckte om boken trots den mörka och dystra handlingen, det som berörde mig mest var den stora sorgen som Nathan gick igenom i slutet av boken när Gabriel dog. Det var som att man fick se hur han egentligen var under sitt hårda skal och man kände verkligen sorg och smärta som han gjorde. Dock reagerade jag över på hur han inte ens reagerade eller tog emot nyheten om att han hade en son. Han var bara så fokuserad på sorgen över Gabriel vilket irriterade mig, hela boken utspelar på att han vill träffa sin far och lära känna honom och nu gör han likadant mot sin son? Varför ens göra så mot sin egen son så som hans far gjorde mot honom och varför inte ens visa intresse över att ha en son? Jag fattar att han hade en fin relation med Gabriel, men kunde han inte ha skärpt till sig för sin son skull och göra det bättre än vad hans far hade gjort för Nathan?
 
Oavsett vad jag tyckte om slutet så tyckte jag ändå att boken gav en bra avslut men ändå sorglig då Nathan väljer att avsluta sitt människoliv. Den slutet gav mig rysningar speciellt över hur hans före detta fångvaktare Celia, som försökte ta hand om honom i hans tid under sorgen, berördes över hans val. Det ger mig än idag rysningar så det var verkligen en bra avslut på en bokserie. Sammanlagt så har boken många bra delar trots att jag blir irriterad över vissa val som huvudkaraktären gör och hur han framstås som, men annars har det varit en bra bok som jag kan rekommendera att läsa.
 
Tack till Bokförlaget Semic för recensionsexemplar!
 
Jag ger boken ¨Half bad - Häxornas krig¨ av Sally Green betyg fyra av fem
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus
 
 

¨Half bad - Det mörka ödet¨ av Sally Green

Publicerad 2018-05-04 12:07:00 i Allmänt,

Titel: Half bad - Det mörka ödet
Författare: Sally Green
Serie:  Half bad, bok två
Förlag: Bokförlaget Semic
Sidor: 381 sidor
Utgivning: 2015
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling
 
Nathan har fått sina tre gåvor och hans kraft har vaknat. Men det är en främmande, monstruös förmåga som han inte kan styra. Gång på gång vaknar han upp, blodig och med minnesluckor. Han måste lära sig att kontrollera odjuret inom sig innan det går för långt.
Han är fortfarande jagad av myndigheterna. Och på något sätt måste han lyckas rädda sin stora kärlek Annalise, som är fånge hos fienden.
Kriget mellan vita och svarta häxor blir bara värre, och när en grupp rebeller går samman mot de vita häxorna dras Nathan in i kampen. Men kan han lita på rebellerna? Kan han ens lita på sig själv?
 
Recension 
 
Boken fortsätter där det slutade, Nathan har nu fått sina tre gåvor och börjar utvecklas med sina krafter och magi. I sin jakt för att hitta sin vän Gabriel så möter han på honom tillsammans med andra svarta häxor där de tillsammans ska skapa en rebellgrupp av olika häxor med olika ursprung för att stoppa det vita rådet som har fått en ny ledare och som mördar oskyldiga häxor. Tillsammans kämpar de sida vid sida för att få ihop tillräckligt med antal häxor och material för att kunna stoppa den nya ledaren Soul. Men först måste Nathan hitta sin kärlek Annalise trots Gabriels misstankar mot henne.
 
Tyckte det var väldigt segt och svårt att komma in i berättelsen när jag började läsa den här boken. Tog därför en paus från boken ett tag innan jag fortsatte läsa igen. Det hände inte så mycket så det var därför riktigt svårt att tvinga sig att fortsätta att läsa, men längre fram så började det hända saker när han träffade Gabriel igen tillsammans med svarta häxan Van och Nesbitt, där planen för en rebell attack mot det vita häxornas råd startar. Men när Nathan äntligen hittade Annalises igen så vart man ju lycklig för hans skull, dock blev jag lite förvirrad över hur Nathan hanterade situationen med Gabriel, Gabriel som har känslor för Nathan, blir kysst av Nathan av någon konstig anledning. Lite förvirrande då Nathan älskar Annalise, men han kanske även är kär i Gabriel fast han inte vet om det än?
 
När de började planera och startar rebellgruppen så blir det dock knasigt alltihop när Nathan hittar sin pappa Marcus och övertygar honom att gå med i rebellgruppen. Som inte det blir konstigare nog så är Nathans gamla fångvaktare Celia ledare för rebellgruppen. Det blev en hel del drama och bråk men de lyckades få ihop det och började träna och planera inför att attackera olika grupper med jägare som är utskickade från den vita rådet. Nathan börjar också utveckla sin förhållande med sin pappa och kommer närmare honom, men hos Annalise går det inte så bra då de har för olika åsikter och kunde inte komma överens om någonting. Jag tycker hela situationen i boken var bara konstigt och jobbigt att försöka förstå, sen var det bara irriterande att läsa om Nathan velande med sitt ond eller god tankar när han börjar utvecklas mer i sina krafter. Men han blir också väldigt kaxig och högläsen vilket jag tycker var så onödigt av honom när han hade så många som var på hans sida.
 
Boken var helt okej, men svår att komma in i berättelsen i början, men det jag dock reagerar på är att Nathan har ändrats så mycket med sitt humör och personlighet vilket jag inte gillade när han försökte vara kaxig och vara bättre än alla andra vilket drabbade hans vänners humör. Vet inte om det beror på att hans mörka sida? Jag tycker mycket bättre om första boken om jag ska vara ärlig, den här boken är ganska seg och jobbig att läsa och jag hoppas på att nästa bok är lite bättre. Slutet i den här boken var dock spännande när Nathans pappa Marcus blir skjuten av en rasande Annalise som såg sin bror bli dödad av Marcus. Nathan blir då manad av Marcus att han ska äta hans hjärta för att få kunna få hans krafter. Nathan gör det då och lovar sig själv att han ska hämnas på Annalise, men jag tycker ändå att han borde ha lite förståelse över varför Annalise gjorde som hon gjorde och han älskade ju henne? Vi får se hur sista och tredje boken slutar, om Nathan kommer få sin hämnd och hur rebell attacken kommer sluta.
 
Tack till Semic förlag för recensionsexemplar!
 
Jag ger boken ¨Half bad - Det mörka ödet¨ av Sally Green betyg tre av fem
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela