Maddes Bokhylla

¨Du, bara¨ av Anna Ahlund

Publicerad 2016-07-09 14:11:40 i Allmänt,


Titel: Du, bara
Författare: Anna Ahlund
Sidor: 340
Utgivningsår: 2016
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling:
 
"Frank, det här är min lillebror John."

Han tittar upp och ser på mig.

Jag håller andan.

Hans ögon är elektriska. Svarta som ett natthav där blixten slagit ner. Utan att släppa mig med blicken reser han sig upp, ler och sträcker fram handen. Jag tar två steg fram och fångar den. Hans handflata är sval.

"Hej John."
 
Mina kommentarer och tankar:
Jag älskar den här boken! Jag har hört mycket bra och positiva saker om boken så jag blev super glad när min vän hade en extra bok som jag kunde få av henne! När jag väl läste handlingen på baksidan så sägs det inte mycket om vad som händer i boken utan en del av boken där John träffar Frank för först gången. Men när jag började läsa boken så blev jag helt kär, jag älskade karaktärerna i boken speciellt Elli (kanske för jag har samma humor som henne?) men även John.
 
Boken handlar ju om huvudkaraktären John som har sommarlov och väntar spänt på en antagningsbrev till en fotbollsskola och under tiden så försöker han spendera sommarlovet med sin bästis Elli och sin syster Caroline. Han och hans syster Caroline har hela huset för sig själv medan deras föräldrar är iväg och Caroline börjar berätta för John att hon har träffat en kille som heter Frank som hon är väldigt intresserad av. Så hon bjuder med Frank hem och vid första mötet mellan John och Frank så uppstår det en gnista mellan de två, vilket John inte inser förens han börjar umgås mer och mer med Frank. Känslor utvecklas och komplikationer uppstår. Man får följa utvecklingen mellan John och Frank kärlek till varandra men även relationerna han har med sin bästis Elli och syster Caroline.
 
Jag är däremot tveksam när det gäller Frank, jag förstår att han har haft jobbiga minnen med sin ex, men att hålla på att skicka hem John eller avbryta förhållandet när det blev för jobbigt var lite löjligt. Jag hoppas inte han fortsatte så efter slutet av boken? Jag hoppas verkligen att han förbättrade sig och går all in i förhållandet med John, för John fick stå ut med en hel del från Frank. Men som alla säger: Kärlek övervinner allt.
 
Jag måste säga att Anna har nailed it! Boken var lätt att komma in i handlingen och man kunde verkligen inte lägga ner boken utan man var tvungen att fortsätta läsa! Boken har så mycket kärlek och drama vilket gjorde att boken var så svår att sluta läsa. Jag är också positiv att man har publicerat en bok om två av samma kön som är kära i varandra, det behövs flera såna böcker då alla har rätt att älska vem man vill oavsett kön och fler behöver inse det! 
 
Betyg: 5 av 5 poäng
 
Boken finns på: Adlibris, Bokus och Cdon

Nytt i bokhyllan!

Publicerad 2016-07-08 23:14:41 i Allmänt,

Fick lite bok paket i veckan! Älskar att få paket i brevlådan, känns som julafton jue haha! Det är några bok rea som jag har kollat genom på nätet och beställde en hel del där faktiskt så det ska bli spännande och se när de kommer i brevlådan! Fick i alla fall hem boken ¨Enklav¨ av Ann Aguirre från Cdon bokoutlet som de har just nu. Fick även böckerna ¨Glastronen¨ av Sarah J Maas från Modernista förlag och ¨Sveket¨ av Ursula Poznanski från Opal förlag, stort tack till er för recensionsexemplaren!
 
Jag ser fram emot att starta tre nya olika serier så jag håller tummarna att de kommer va riktigt bra efter alla rekommendationer man har fått. Recensioner kommer såklart så fort jag har läst böckerna. Stay tuned!

Mellody Looh - Födelsemärket av Gabriella P. Kjeilen

Publicerad 2016-07-02 12:05:52 i Allmänt,

 
¨Vad gör du om du en dag får lära dig att du inte är den du trodde... Och den du egentligen är kanske inte är den du vill vara?
 
Märket på Erikas hals har alltid fått henne att känna sig annorlunda. När hon får veta att jorden inte är hennes hem och återvänder till planeten Lavida, en planet befolkad av varelser hon bara trott fanns i sagorna, hoppas hon på att äntligen få passa in.
Men trots att hon har formskiftarnas märke verkar det inte vara det hon är. Krafterna hon bär inom sig är allt för mörka. Dessutom dras hon till en av de förvisade vampyrerna.
Hon kastas in mitt i en uråldrig strid mellan on och gott där det är svårt att skilja vän från fiende, med ett öde som väger tungt på hennes axlar. De vill att hon väljer sida. Ett val som visar vara svårare än hon trott¨
                 
 
När jag fick boken så var jag osäker på om den skulle vara bra, men jag blev förvånad, den var faktiskt bra! Boken är verkligen i min smak, fantasy fylld med en massa varelser som häxor, trollkarlar, feer, formskiftare, vampyrer och mycket fler. Jag gillade att det var mycket action, konflikter och drama i boken, det enda nackdelen som jag tyckte var att blev för mycket på en gång och allting gick fort i berättelsen. Men samtidigt tycker jag att det är tråkigt om en bok inte har tillräckligt med action i, så jag både gillade det och inte gillade det.
 
Jag gillade verkligen att läsa från Roses och Tritorns sida i boken, man fick veta mycket mer från deras sida när det gällde Mellodys förflutna. Jag gillade att läsa Roses sida, hon var tuff och kaxig vilket gjorde berättelsen ännu mer spännande. Däremot gillade jag inte Tritorn, han var dryg och jobbig hela tiden och jag förstår inte varför Mellody blir attraherad av honom? Jag hoppas att det är bara på grund av bandet de har till varandra och att Mellody går vidare med en ny kille som är mycket snällare och roligare, fingers crossed!
 
Jag hoppas också att Rose utvecklar känslor för Leo och att de blir tillsammans, hon fick ju verkligen fjärilar i magen när hon såg honom, jag hoppas inte att De Gamla rådet på mörka sidan dödar Leo... Rose behöver bli lycklig för en gångs skull!
 
Hela boken var fylld med action, kärlek, ilska o.s.v. Det var mycket känslor och jag gillade speciellt dramat som uppstod när Mellody får reda på att Blade är hennes pappa och inte kungen som man trodde i början. Men är dock besviken att Blade inte verkar tänka på Mellodys bästa, jag trodde verkligen att brydde sig om henne. Då boken slutade där det vart spännande så vet jag att jag måste läsa nästa bok så snart som möjligt för att ta reda på vad som händer sen! Spännande!
 
Jag ger betyget 4 av 5 för boken
 
 
Stort tack till Seraf förlag för att jag fick recensera boken!
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela