Maddes Bokhylla

Rabén & Sjögren Vårens Bokfrukost - 27 April

Publicerad 2017-05-10 17:01:00 i Allmänt,

Ännu en tidig morgon, åkte in tidigt till Raben & Sjögrens bokfrukost där de presenterade vårens kommande böcker. Mötte upp Siri ( https://sizzensblogg.wordpress.com/ ) och hennes vän som skulle också på frukosten. Vi tog de bästa platserna längst fram och det bjöds på en fralla och glas juice, det var totalt sex böcker som presenterades för oss och det var två böcker som jag såg fram emot att läsa, ¨De förlorade¨ och ¨Killmaterskan¨. 
 
Först ut var Mats Strandberg och Sofia Falkenhem som berättade lite om deras tredje bok, ¨Monstret och människorna¨, i deras hyllade barnboksserie om monstret Frank. En charmerande och spännande barn bok för åldern 6-9 år, har läst första boken som imponerade med sina teckningar och charmerande berättelsen om utanförskap och acceptans.
 
Omslagsbild: Monstret och människorna
 
Sen var det Henrix Fexeus med sin nya bok ¨De förlorade¨ som är en spänningsbok som jag har hört mycket gott om och ser fram emot att recensera. Så nu väntar jag med spänning inför att få läsa boken så fort jag får den i brevlådan. Boken är för ungdomar i 15 års åldern men passar lika även bra för vuxna att läsa. Boken handlar om en tjej som råkar göra hål i väggen och hon kan inte låta bli gör det större och större tills hon hamnar på andra sidan och hittar en gammal underjordisk tunnel längre fram där hon träffar några männsikor. Vilka är de och är de vänliga?
 
Omslagsbild: De förlorade
 
Sara Villius med sin nya barnbok ¨Natten¨ är en godnattssaga har otroliga fina bilder och annorlunda text där man ljuder alla ljud som händer i berättelsen. Så passande för en godnatt saga när barnen ska sova. Boken passar för barn i åldern 3 - 6 år.
 
Omslagsbild: Natten
 
Per Gustavsson presenterade hans barnbok ¨Om jag var en elefant¨ som är för barn i åldern 3 - 6 år. Den var verkligen en annorlunda och hade en galen innehåll med roliga bilder som berättar om en liten flicka som heter Vera som sitter på en parkbänk och fantasierar och funderar på olika saker som om vad man kan göra om man t.e.x var en elefant. 
 
Omslagsbild: Om jag var en elefant
 
Katarina von Bredow berättade om hennes bok ¨Tappa greppet¨ som handlar om en kille som heter Hampus som faller för sina bästa vän Victoria, men det går inte riktigt som det ska när det kommer ut. Han blir förtvivlad och vet inte vad han ska göra nu när hans bästa vän vet sanningen. Boken är en fristående fortsättning på ¨Släppa taget¨. Passar för åldern 12-15 år.
 
Omslagsbild: Tappa greppet
 
 Och så slutligen en av mina favorit presentation av en bok, Linnea Wikblad har skrivit en kokbok som heter ¨Killmaterskan¨ som en samlad samling av recept där det finns både enkla och svåra recept. Hon har även blandat lite med humor i boken, vilket hon beättade lite om, många roliga förslag om man hur undviker en massa disk och många fler lösningar när det gäller matlagning. Kommer få recensera boken så kommer återkomma sen vad jag tycker om den, men jag vet redan nu att jag kommer gilla den!
 
Omslagsbild: Killmaterskan
 
 
Rabén & Sjögren bjöd på en mysig bokfrukost med många roliga kommande böcker, ska bli kul att få recensera ¨De förlorade¨ av Henrik Fexeus och ¨Killmaterskan¨ av Linnea Wikblad. Det bjöds även på en liten goodiebag, man fick välja mellan två böcker och jag valde ¨Tappa greppet¨ av Katarina von Bredow. 
 
Raben & Sjögren katalog och boken ¨Tappa greppet¨ av Katarina von Bredow 
 

Bonniers bokfrukost - 26 april

Publicerad 2017-05-10 16:14:42 i Allmänt,

Gick upp tidigt för att delta Bonniers bokfrukost där de skulle presentera kommande böcker samt bjuda på en smarrig frukostbuffé på Urban Deli på Sveavägen. Det bjöds på många olika saker, fanns små gulliga crossainter, chiapudding, god bröd och mycket mer. Dock är jag ingen frukost människa så tog bara en liten crossaint, chiapudding och ett ägg och så glas juice att äta medans presentationerna drog igång.
 
 Först ut var Viveca Sten som presenterade hennes och hennes dotter Camillas kommande bok ¨Sjörök¨ vilket är den andra boken i deras rysare bokserie för barn. Den första boken ¨Djupgraven¨ fick positivt respons och bra betyg och dessutom passar boken både till barn och vuxna, så förhoppningsvis får den andra boken lika bra respons. Ska själv försöka hinna läsa ¨Djupgraven¨ innan ¨Sjörök¨ kommer ut. 
 
 Sen var det Navid Modiri tur. Han har skrivit boken ¨Hej syster¨ som fokuserar på hans berättelse om när han kom till Sverige, men den har även fokus på ämnet om flykt, integration och utanförskap som fokuserar på svårigheterna med att komma till ett nytt land och anpassa sig när man är på flykt. Väldigt intressant ämne som är väldigt aktuellt just idag med invandringen som sker idag. 
 
Lotta Gray presenterade hennes kommande bok ¨Himlen kan vänta¨ där hon berättar om hennes liv från när hon fick sin cancer besked, men istället för just om hennes cancer så berättar hon mycket om sitt liv under tiden hon gick igenom behandlingen, som hur hennes man, familj och vänner hanterade situationen och hur deras förhållande ändrades. 
 
 Nästa kommande bok var ¨Spelet är spelet¨ av Cyrill Hellman och Leo Gonzalez som är löst baserad på Kartellgrundaren Leo Carmonas liv. Bokens handling är mycket fokus på hur Leo Carmona blev till en Kartelgrundare och vad han gjorde på vägen till sin framgång.
 
 Caroline Eriksson presenterade hennes bok ¨Hon som vakar¨ som är en psykologisk drama om en författare som får en bokidé från att spana på sina grannar. Det slutar med att hon börjar skriva om hennes grannar och blir besatt av det, samtidigt får hon ögonen på grannarnas tonårsson Leo och dyker djupare in i deras liv.
 
 Hampus Nessvold hade en riktigt rolig personlighet och skämtade mycket om sin kommande debutbok ¨Ta det som en man¨, det blev många skratt och leende när han berättade om sin bok som handlar om hur han upplever med hela situationen om hur en man ska vara. Kommer hålla utkik efter boken när den kommer ut!
 
En annan intressant bok som kommer ut snart är Nina Hemmingssons bok ¨Behöver du säga allt du tänker?¨ som handlar om näthat, vilket förekommer väldigt mycket idag. Stora diskussioner om det också då många youtubare, bloggare, kändisar men även oss vanliga människor som drabbas av det. 
 
 Joakim Lundell var den jag såg fram emot mest inför bokfrukosten men tyvärr kunde han inte delta så hans bokförläggare fick presentera boken, samt han hade skickat en video hälsning, boken har inte fått titel eller omslag än men den ska komma ut i höst i alla fall. Det handlar om hans tuffa uppväxt och hur han lyckas besegra hans missbruk för alkohol och droger. Ska bli en intressant bok och något jag ser fram emot att läsa! 
 
 Författaren Cecilia Chrapkowska berättade om sin bok som hon skrivit tillsammans med Agnes Wold ¨Praktika för blivande föräldrar¨. Som är typ en hjälphandbok för blivande mammor men även för pappor, intressanta ämnen togs upp som alkohol och vad man får och inte får göra under graviditet och även om att det inte finns tilräckligt forskning för kvinnornas del när det gäller graviditeten. Tanken med boken att den ska stötta och hjälpa blivande mammor och pappor inför barnets ankomst.
 
 ¨Absolut svensk¨ av Soran Ismail, där berättas det om hur han och hans familj kom till Sverige och hans uppväxt i Knivsta. Men han tar även upp det viktiga, om vem som är egentligen svensk och vad det innebär i dagens samhälle och vad det egentligen innebär. Mycket om identititet och tolerans.
 
 Agnes Lindström har skrivit debutboken ¨Hata Gustavsberg¨, som är en rolig och kaxig bok om en tjej som kommer ut och försöker hantera detta i den tråkiga Gustavsberg som det aldrig händer något i.
 
Det blev en hel del författare på bokfrukosten men det var många böcker som man intresserade sig för och god frukost som bjöds. De böcker som jag verkligen vill läsa är Joakim Lundells bok då jag har följt han och hans fru Jonna på Youtube och är så nyfiken på hans bok. Sen vill jag så gärna läsa Viveca och Camilla Stens bok ¨Sjörök¨ och även Hampus Nessvolds debutbok ¨Ta det som en man¨. Mycket att se fram emot i höst! Det blev en fin goodiebag på vägen ut efter frukosten, många kataloger från olika förlag med kommande böcker och även två pocket böcker. 
 
¨Annabelle¨ av Lina Bengtsdotter och ¨Fyra dagar i Kabul¨ av Anna Tell 
 
Det var en riktigt härlig bokfrukost som Bonnier bjöd på, ser fram emot flera i framtiden. Urban Deli på Sveavägen var också riktigt fin och bjöd på en härlig stämning och inredning. Deras frukostutbud var riktigt stor och god! Det fanns även en butik som de hade bredvid frukosten som man kunde handla matvaror och andra små saker, smart!
 

¨Hemligheter små¨ av Christina Schiller

Publicerad 2017-05-06 12:17:17 i Allmänt,

Titel: Hemligheter små
Författare: Christina Schiller
Förlag: Förlaget Harlequin
Sidor: 384 sidor
Utgivning: 2017
 
Spoilers kan förekomma! 
 
Handling
 
Tiden har stått stilla i den värmländska småstaden Forsberga. Men för Alexandra är ingenting sig likt.

För tio år sedan lämnade Alexandra sin hemstad. När hennes mamma blir sjuk tvingas hon återvända till barndomsvännen Daniel, till blomsteraffären hon älskade men också till de smärtsamma minnen hon flytt från.

Mötet med det förflutna rör upp starka känslor och dessutom visar det sig svårare att bevara gamla hemligheter än hon trott ...
 
Recension
 
När jag blev kontaktad av Christina för att recensera hennes debutbok så blev jag väldigt nyfiken på hennes bok så tackade ja. Så när jag började läsa boken så fastnade jag redan på första sidan som genast började intressant och spännande, vad kommer hända härnäst? Det var frågor och hemligheter som dök upp ju längre in i berättelsen som man ville få svar på, en bladvändare med andra ord. Var så beroende och ville så gärna veta om hemligheterna Alexandra hade gömt från Daniel och varför Daniels föräldrar var arga på Alexandra?   
 
Att få följa både Daniels och Alexandras synvinklar i berättelsen gav en större förståelse och bättre upplevelse från deras sidor. Vart speciellt intressant att följa Alexandras sida då hon hade genomgått en stor förlust och stått ut med en hel del smärta som gjorde det otroligt jobbigt och sorgligt att läsa om. Men det positiva var att få se henne växa och komma över sorgen genom att börja umgås med Daniel, det var så himla fint och rörande. Speciellt att få läsa om hur Daniel kämpade för att försöka tygla sina känslor för Alexandra men kunde inte låta bli att visa omtanke och kärlek till henne, det bjöds många leenden och skratt som gjorde mig road av att han var så kär i Alexandra och kunde verkligen inte låta bli henne. 
 
Förutom det romantiska delen så var det även en hel del drama från Daniels föräldrar som verkligen hatade Alexandra på grund av deras andra son Adams död för tio år sen, men var det Alexandras fel? Sen kom det även mystiska hatbrev till henne, kom det från Daniels föräldrar? Vad hände egentligen tio år sen när Adam dog? Varför var det så upprörande för Alexandra? Det var riktigt frustrerande i början med alla frågor och hemligheter för som nyfiken jag är så ville jag bara veta sanningen! Kunde inte sluta läsa, var bara tvungen att fortsätta non-stop. Riktigt spännande!
 
Trots frustrationen när man nystade upp allting ju längre in man kom i berättelsen så kunde inte jag låta bli att falla för den passionen Daniel och Alexandra delade med varandra. De var verkligen gjorda för varandra och deras flirtande och smågnabb var bara för smågulligt och såklart kunde man inte sluta fånle åt det. Älskar att de verkligen kämpar för varandra trots motståndet från Daniels föräldrar och Alexandras sorg som hindrar henne att öppna upp sig inför Daniel, kärleken övervinner allt, eller? 
 
Boken är så otroligt bra välskrivet, sjukt imponerande att det är Christinas debutbok, hon kommer komma långt i författarvärlden om hon fortsätter så här bra! Ser definitivt fram emot hennes framtida böcker. Så vad tyckte jag om boken? En riktigt härlig och spännande bok, fylld med romantik, spänning och passion, vem vill liksom inte läsa om det? Rekommenderar starkt till er att läsa den här boken, ni kommer som jag, också falla för Daniels och Alexandras kärlekshistoria. 
 
Tack till Christina Schiller för recensionsexemplar! 
 
 
Jag ger boken ¨Hemligheter små¨ av Christina Schiller betyg fyra av fem
 
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela