Maddes Bokhylla

¨Ceremonin¨ av Kiera Cass

Publicerad 2016-10-19 18:44:26 i Allmänt,

 Titel: Ceremonin
Författare: Kiera Cass
Bokserie: The selection (Bok 1)
Förlag: B Wahlströms
Sidor: 297 sidor
Utgivningsår: 2016
 
Obs! Spoilers kan förekomma!
 
Handling:
 
Om du fick en chans att vinna både kärlek och ett bättre liv, skulle du ta den, även om det innebar att du var tvungen att ompröva allting du tidigare trott på?

För trettiofem tjejer är The Selection deras livs chans, en möjlighet att fly det liv och den kast de är födda i och istället leva i lyx och rikedom. De ska få bo i det kungliga slottet, tävla om att vinna prins Maxons hjärta och om att bli Illéas nästa drottning.

America Singer har aldrig drömt om den typen av liv och hon vill absolut inte vara en del av en kungafamilj som förtrycker sina undersåtar. Men kanske är saker inte riktigt vad de ser ut att vara kanske har America och prins Maxon mer gemensamt än vad hon vågat drömma om?
 
Recension:
 
Jag älskar den här boken! Den är verkligen en bok om prinsessor, fylld med vackra klänningar, smink, smycken, skvaller och en hel del drama! Men under den söta prinsessa berättelsen så pågår det även ett krig i landet vilket de får uppleva på palatset. Den här boken är rolig blandning med prinsessor och krig så det var riktigt spännande att läsa! Satt uppe hela natten för att läsa klart boken, det var så värt det!
 
Själva berättelsen är väldigt likt programmet Bachelor, där killen ska dejta och välja den utvalda. Det måste vara därifrån Kiera fick sin idé till sin bok? Jag menar 34 tjejer från olika samhällsklasser blir inbjudna till slottet för att tävla om prins Maxons hjärta och en efter en blir hemskickade när prinsen inte tyckte att de passade bra för honom. Så lik Bachelor, jag gillar själv inte programmet men den här boken där Kiera har blandat till lite med t.ex. krigen gjorde det ännu mer spännande att läsa!
 
Romantiken i boken är helt galet! När huvudpersonen America som är redan kär i en kille i hemstaden åker för att tävla om prins Maxons hjärta, bara för att hjälpa sin familj ekonomiskt, träffar prins Maxon så är hon helt övertygad om att han är en stel typ och snobbig. Men när hon träffar på honom första natten så inser hon att hon har helt fel om honom, han är väldigt charmig och snäll. De utvecklar en vänskap mellan varandra och kommer överens om att hon ska få stanna kvar så länge i tävlingen som möjligt för att hjälpa hennes familj. Men när de väl umgås mer och mer så börjar America utveckla känslor för prinsen och han för henne. Det hela blir komplicerat när hennes kärlek från hemstaden börjar jobba på slottet.
 
Spänningen är olidligt i boken! Jag längtar galet efter nästa bok där man får läsa fortsättningen av tävlingen och om Americas drama med sina känslor för prins Maxon och hennes pojkvän som jobbar på palatset. Vem kommer America välja och hur kommer tävlingen sluta? Som tur kommer svenska översättningen för bok nummer två ut den här månaden. Spännande!
 
Jag ger ¨Cermemonin¨ av Kiera Cass betyg 5 av 5
 
Boken kan köpas hos Adlibris och Bokus, bok nummer två ¨Eliten¨ kan även köpas hos Bokus just nu!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela