Maddes Bokhylla

¨Monstret i natten¨ av Mats Strandberg och Sofia Falkenhem

Publicerad 2017-06-16 12:34:00 i Allmänt,

Titel: Monstret i natten
Författare: Mats Strandberg och Sofia Falkenhem
Serie: Bok ett
Förlag: Raben & Sjögren
Sidor: 107 sidor
Utgivningsår: 2016
 
Spoilers kan förekomma!
 
Handling
 
Jag blev ett monster på min nionde födelsedag. Fast jag förstod det inte just då.

Dagen då Frank Steen fyller nio år händer något som förändrar hans liv. Grannen Alice hund Uffe blir så uppspelt att han råkar bita Frank i handen, och snart börjar Frank drömma mystiska drömmar. I drömmen är han täckt av lurvig päls och springer i skogen på fyra ben. Det enda han vill är att bli klappad, kliad mellan öronen och gosad med. Men varför blir alla så rädda?
 
Recension 
 
En otrolig charmerande barnbok om utanförskap och acceptans. Man har verkligen fångat in ens intresse med dess fina berättelse och underbara bilder som fokuserar mycket om just utanförskap och att bli accepterad för den man är. Man får följa en kille som heter Frank och han har precis fyllt nio, han råkar bli biten av grannes hund och upptäcker en natt att han förvandlas till en söt fluffig hund. Men tyvärr får alla panik över monstret som kommer fram på kvällarna, trots att Frank endast vill bli hälsad och klappad. Men så träffar han på en grupp andra som också är annorlunda, som spöken, sagoväsen och andra varelser som inte har blivit accepterad för den de är. Där blir Frank välkommad och accepterad av gruppen. 
 
Den här boken är för barn i åldern 6-9 år och jag tycker att det är otroligt viktigt redan från början att lära barn om just mobbning och utanförskap, den här boken hjälper en förstå om just hur en sån situation kan uppstå. Att de kan få lära sig att acceptera en för den är och inte låta en vara utanför är ett starkt budskap för alla barn när det gäller mobbning. Boken borde vara obligatorisk i alla barnklasser och använda just den berättelsen för att kunna diskutera om vad man kan göra för att undvika utanförskap och mobbning i skolan. Jag tycker absolut att Mats och Sofia har fångat just det i boken med sin text och bilder på ett bra men annorlunda sätt som lockar barnens intresse.
 
Jag ger ¨Monstret i natten¨ av Mats Strandberg betyg fem av fem
 
Boken finns att köpas hos Adlibris och Bokus 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela