Maddes Bokhylla

Bonniers bokfrukost - 26 april

Publicerad 2017-05-10 16:14:42 i Allmänt,

Gick upp tidigt för att delta Bonniers bokfrukost där de skulle presentera kommande böcker samt bjuda på en smarrig frukostbuffé på Urban Deli på Sveavägen. Det bjöds på många olika saker, fanns små gulliga crossainter, chiapudding, god bröd och mycket mer. Dock är jag ingen frukost människa så tog bara en liten crossaint, chiapudding och ett ägg och så glas juice att äta medans presentationerna drog igång.
 
 Först ut var Viveca Sten som presenterade hennes och hennes dotter Camillas kommande bok ¨Sjörök¨ vilket är den andra boken i deras rysare bokserie för barn. Den första boken ¨Djupgraven¨ fick positivt respons och bra betyg och dessutom passar boken både till barn och vuxna, så förhoppningsvis får den andra boken lika bra respons. Ska själv försöka hinna läsa ¨Djupgraven¨ innan ¨Sjörök¨ kommer ut. 
 
 Sen var det Navid Modiri tur. Han har skrivit boken ¨Hej syster¨ som fokuserar på hans berättelse om när han kom till Sverige, men den har även fokus på ämnet om flykt, integration och utanförskap som fokuserar på svårigheterna med att komma till ett nytt land och anpassa sig när man är på flykt. Väldigt intressant ämne som är väldigt aktuellt just idag med invandringen som sker idag. 
 
Lotta Gray presenterade hennes kommande bok ¨Himlen kan vänta¨ där hon berättar om hennes liv från när hon fick sin cancer besked, men istället för just om hennes cancer så berättar hon mycket om sitt liv under tiden hon gick igenom behandlingen, som hur hennes man, familj och vänner hanterade situationen och hur deras förhållande ändrades. 
 
 Nästa kommande bok var ¨Spelet är spelet¨ av Cyrill Hellman och Leo Gonzalez som är löst baserad på Kartellgrundaren Leo Carmonas liv. Bokens handling är mycket fokus på hur Leo Carmona blev till en Kartelgrundare och vad han gjorde på vägen till sin framgång.
 
 Caroline Eriksson presenterade hennes bok ¨Hon som vakar¨ som är en psykologisk drama om en författare som får en bokidé från att spana på sina grannar. Det slutar med att hon börjar skriva om hennes grannar och blir besatt av det, samtidigt får hon ögonen på grannarnas tonårsson Leo och dyker djupare in i deras liv.
 
 Hampus Nessvold hade en riktigt rolig personlighet och skämtade mycket om sin kommande debutbok ¨Ta det som en man¨, det blev många skratt och leende när han berättade om sin bok som handlar om hur han upplever med hela situationen om hur en man ska vara. Kommer hålla utkik efter boken när den kommer ut!
 
En annan intressant bok som kommer ut snart är Nina Hemmingssons bok ¨Behöver du säga allt du tänker?¨ som handlar om näthat, vilket förekommer väldigt mycket idag. Stora diskussioner om det också då många youtubare, bloggare, kändisar men även oss vanliga människor som drabbas av det. 
 
 Joakim Lundell var den jag såg fram emot mest inför bokfrukosten men tyvärr kunde han inte delta så hans bokförläggare fick presentera boken, samt han hade skickat en video hälsning, boken har inte fått titel eller omslag än men den ska komma ut i höst i alla fall. Det handlar om hans tuffa uppväxt och hur han lyckas besegra hans missbruk för alkohol och droger. Ska bli en intressant bok och något jag ser fram emot att läsa! 
 
 Författaren Cecilia Chrapkowska berättade om sin bok som hon skrivit tillsammans med Agnes Wold ¨Praktika för blivande föräldrar¨. Som är typ en hjälphandbok för blivande mammor men även för pappor, intressanta ämnen togs upp som alkohol och vad man får och inte får göra under graviditet och även om att det inte finns tilräckligt forskning för kvinnornas del när det gäller graviditeten. Tanken med boken att den ska stötta och hjälpa blivande mammor och pappor inför barnets ankomst.
 
 ¨Absolut svensk¨ av Soran Ismail, där berättas det om hur han och hans familj kom till Sverige och hans uppväxt i Knivsta. Men han tar även upp det viktiga, om vem som är egentligen svensk och vad det innebär i dagens samhälle och vad det egentligen innebär. Mycket om identititet och tolerans.
 
 Agnes Lindström har skrivit debutboken ¨Hata Gustavsberg¨, som är en rolig och kaxig bok om en tjej som kommer ut och försöker hantera detta i den tråkiga Gustavsberg som det aldrig händer något i.
 
Det blev en hel del författare på bokfrukosten men det var många böcker som man intresserade sig för och god frukost som bjöds. De böcker som jag verkligen vill läsa är Joakim Lundells bok då jag har följt han och hans fru Jonna på Youtube och är så nyfiken på hans bok. Sen vill jag så gärna läsa Viveca och Camilla Stens bok ¨Sjörök¨ och även Hampus Nessvolds debutbok ¨Ta det som en man¨. Mycket att se fram emot i höst! Det blev en fin goodiebag på vägen ut efter frukosten, många kataloger från olika förlag med kommande böcker och även två pocket böcker. 
 
¨Annabelle¨ av Lina Bengtsdotter och ¨Fyra dagar i Kabul¨ av Anna Tell 
 
Det var en riktigt härlig bokfrukost som Bonnier bjöd på, ser fram emot flera i framtiden. Urban Deli på Sveavägen var också riktigt fin och bjöd på en härlig stämning och inredning. Deras frukostutbud var riktigt stor och god! Det fanns även en butik som de hade bredvid frukosten som man kunde handla matvaror och andra små saker, smart!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela