Maddes Bokhylla

¨Sönderslagen¨ av Emma Johansson

Publicerad 2020-06-10 12:25:46 i Allmänt,

 
Titel: Sönderslagen
Författare: Emma Johansson
Förlag: Vox by Opal
Sidor: 253 sidor
Utgivning: 2019
 
Obs! Spoilers kan förekomma! 
 
Handling
 
Juliet har flytt från Stockholm och flyttat till en liten ort i Småland för att läsa franska på folkhögskolan där. Hennes föräldrar är minst sagt besvikna. De hade förväntat sig att hon skulle börja plugga ekonomi eller juridik, och kanske bli tillsammans en trevlig kille vars föräldrar de kan umgås med. Men Juliet var tvungen att åka, både bort från familjens bojor och från det där som hände i somras. Nu bor hon inneboende i ett litet rum i en håla, pluggar franska tills ögonen blöder och hänger på fik med sina nya vänner. Och även om livet inte är ett stort äventyr trivs hon, är till och med lycklig och har äntligen börjat känna ett lugn. Åtminstone till den dagen hon träffar Emil. Även om hon inte förstår det själv faller Juliet handlöst och släpper Emil närmre än hon släppt någon annan. Men han brottas med sina egna problem, och när Juliet får reda på exakt hur våldsam han kan vara börjar kampen. Kan hon verkligen bli kär en kille som honom och samtidigt skydda sig själv?
 
Recension
 
Som några av er vet så har Emma skrivit en bok innan den här som heter ¨Papperssjälar¨, ni kan läsa min recension om den här! Den här boken är typ en fortsättning fast med andra personer, man får nämnligen följa en annan tjej som flyttar till staden där första boken utspelas. Där träffar hon pojkvännen till tjejen som tog livet av sig i första boken.
 
Men boken fokuserar mycket på sexuella trakasserier som jag tycker är en viktig ämne att ta upp! Tjejen, Juliet, har genomgått en sådan händelse och måste battla med känslorna efter händelsen. Hon känner sig även tvungen att hålla det för sig själv då personen som utsatte henne för sexuella trakasserier är en vän till familjen. Men när hon väl träffar pojkvännen Emil så genomgår han också en hel del, med en mamma som alkoholist samt sin agression. De båda kompletterade så bra på något sätt och fick fram varandras fina sidor och de kunde hjälpa varandra med deras traumetiserade bakgrund. 
 
Boken var en riktigt bra fortsättelse, där författaren har tagit med en bra och viktigt ämne som man måste prata om mer. Som många fortsättande böcker så brukar de bli sämre än den första vilket jag verkligen inte tyckte att den här har blivit. Boken har fortsatt med sin starka berättelse och kvalitet sen första boken. Jag fall pladask för första boken och jag fall igen för den här boken också! Ser fram emot fler böcker från författaren.
 
Stort tack till Vox by Opal för recensionsexemplar!
 
Jag ger boken ¨Sönderslagen¨ av Emma Johansson betyg 5 av 5. 
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela