Maddes Bokhylla

¨Efter det som hände¨ av Åsa Ringdahl

Publicerad 2021-02-10 11:32:00 i Allmänt,

Titel: Efter det som hände
Författare: Åsa Ringdahl
Förlag: Hoi förlag AB
Antal sidor: 185 sidor
Utgivning: 2020
 
Obs! Spoilers kan förekomma!
 
Handling
 
Det är sista året på gymnasiet och hockeykillen Simon kämpar för att få sina bästa vänner att bli sams igen. När hans tjej mitt i allt vill ha en paus vet han inte alls hur han ska tolka det utan känner sig ensam och övergiven. 
För Fanny är bra betyg viktigt, men hon och hennes kompisar ser också fram emot balen och studenten förstås. Fanny har dock svårt att komma över sin pojkvän och dessutom verkar det som om en av hennes vänner är inblandad i varför det blev slut.

Simon och Fanny har känt varandra hela livet och Fanny vill försöka stötta Simon så gott hon kan. Men saker och ting går inte alls som planerat. I stället för att snacka med varandra har de sex och efteråt är ingenting som förut. De borde förstås prata om det som hänt, men i stället växer avståndet mellan dem. Hur ska de nu hitta tillbaka till sin fina vänskap?
 
Recension
 
Den här boken är en fristående fortsättning från förra boken ¨Det handlar om oss¨, har inte läst den men tydligen är det olika personer i varje bok men från samma berättelse. I alla fall så handlar den här boken om Simon och Fanny, två vänner som går sista året på gymnasiet. Simon som är en hockey kille går igenom jobbig period med sina två vänner och Fanny som precis blivit dumpad av sin ex och vet inte hur hon ska gå vidare. De båda försöker umgås med varandra men det slutar med att de har sex med varandra. Vilket gör att de vet inte hur de ska hantera situationen så det driver isär de och vänskapen riskeras.
 
Oj oj oj, vilken spännande bok fylld med drama och spänning. Jag kunde inte slita ifrån mig boken, Simon och Fanny var verkligen perfekta för varandra men det var så jobbigt och se hur händelsen drev isär de två, jag ville bara att de skulle lösa situationen och prata med varandra. Men gud vad svårt det var att sluta läsa ut boken, btw läste ut den på en dag... När de väl blev tillsammans, så kunde man inte sluta låta bli att fortsätta läsa för de gav verkligen den där nykära känslan som man får ibörjan av en förhållande. Jag tyckte det var imponerande av författaren att lyckas få fram den känslan till läsarna. 
 
I alla fall så var boken spännande och härlig att läsa, en typisk tonårsdrama med lite kärlek och vänskap som författaren har lyckats få fram i berättelsen utan att det blev rörigt eller konstigt. Jag tyckte verkligen om boken och skulle absolut rekommendera er att läsa den. Ska även läsa den första boken som är säkert lika bra. 
 
Stort tack till Hoi Förlag för recensionsexemplar! 
 
Jag ger boken ¨Efter det som hände¨ av Åsa Ringdahl betyg fyra av fem
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela