Maddes Bokhylla

¨Hilma och den luriga ponnyn¨ av Ulla M. Nissen

Publicerad 2021-02-08 10:14:22 i Allmänt,

 
Titel: Hilma och den luriga ponnyn
Författare: Ulla M. Nissen
Förlag: Hoi förlag AB
Antal sidor: 138 sidor
Utgivning: 2020
Ålder: 9-12 år
 
Obs! Spoilers kan förekomma!
 
Handling
 
Hilma önskar en lugn och trevlig ponny, som i sitt förra ridstall. I stället får hon ta hand om en ponny som ingen annan vill sköta: den luriga Harry. Hur kunde hon ens tacka ja till att bli hans skötare? 

Nästan lika omöjlig verkar tjejen som heter Vicky vara, hon som mest bara är taskig och elak. Och som om det inte vore nog har Hilma råkat anmäla sig till en rykttävling där hon ska delta med Harry, medan hon antagligen kommer att utstå ännu mer hån från Vicky. Tur att hon trots allt har vännen Maja på sin sida. 

Hilma kommer aldrig att klara tävlingen om hon först inte lär sig att hantera den bångstyriga Harry. Men så sakta börjar hon inse att ponnyn kanske inte är så omöjlig ändå.

Recension 
 
Den här boken är perfekt för den hästtokiga! En bok som handlar om hästar, vänskap och vad det innebär med en lurig häst. Man får följa Hilma som börjar på en ny ridskola efter en flytt, där hon får lära känna nya kompisar samt nya hästar. Den hästen som hon får på plats är Harry, en besvärlig häst som många undviker rykta och rida. Hilma får en tuff start med Harry redan från början då hon även tackat ja till att vara Harrys hästskötare. Man får följa hennes väg när hon ska hantera Harrys besvärliga humör samt försöka få han vänja sig vid henne som sen kommer att utvecklas till en vänskap mellan Hilma och Harry. Både Hilma och Harry utvecklades under bokens gång vilket var roligt och intressant att följa. 
 
Boken är enkel och lätt att läsa samt man blir dragen i berättelsen då Hilma stöter på problem efter problem med Harry. Jag tycker boken är en typisk hästbok som bara handlar om hästar och vänskap vilket kommer passa bra till häst tokiga barn. Den är dock ett kort berättelse, men kanske passar bra till de som vill läsa mindre och kortare berättelser. Jag är dock van vid större böcker med längre berättelse. Sen är det troligtvis en kommande bok på gång enligt känslan jag fick av slutet, kanske det stämmer?
 
Stort tack till Hoi Förlag för recensionsexemplar!
 
Jag ger boken betyg 3 av 5 
 
Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela